Κάτω η κατάπτυστη συμφωνία των Νενέκων και των Δοσίλογων!

Κάτω η κατάπτυστη  συμφωνία

των Νενέκων και των Δοσίλογων!

Συναδέλφισσες – φοι:                                                    

 Η κατάπτυστη συμφωνία που μονόγραψαν στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και κυοφορούνταν μετά από πολύμηνες μυστικές διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε η διακομματική διαπραγματευτική ομάδα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΑΓ.ΣΥΝ –ΠΑΜΕ ) προχωράει για υλοποίηση.

 Σήμερα Δευτέρα στις 10 π.μ στα γραφεία της  Σταδίου 15 τα μέλη του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ καλούνται να την επικυρώσουν.

 Όπως είχαμε προειδοποιήσει η αναξιόπιστη ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σαν προπομπός  –η πρώτη ήταν η προδοτική εθελουσία- για την  κατεδάφιση των λειψών εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Θα ακολουθήσει σωρεία τέτοιων επιχειρησιακών συμβάσεων όπως απαιτεί η τρόικα και η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

 Δεν είναι τυχαίο που πρώτος έτρεξε να την χειροκροτήσει ο Γρ. Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ και διορισμένο μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ Στ. Ανέστης και ο πολύς Παναγόπουλος που από το παρασκήνιο καθοδηγούσαν τους αχυράνθρωπους της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 Η συμφωνία αυτή αποτελεί για τους γερμανούς σφετεριστές -που άρπαξαν τον ΟΤΕ αντί πινακίου φακής από την εθελόδουλη κυβέρνηση- μια τεράστια στρατηγική νίκη.

  • Δημιουργούν τον πρώτο θύλακα, την πρώτη γερμανική ζώνη, το πρώτο εργασιακό Νταχάου στην Ελλάδα με την αποδοχή και τη συναίνεση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
  • Δημιουργούν τους πρώτους Νενέκους, τους πρώτους Δοσίλογους του ολοκληρωτισμού που επιβάλλεται στη χώρα μας.  Αν θα τους επιβραβεύσουν κιόλας με την προαγωγή των ίδιων και του στενού οικογενειακού, συνδικαλιστικού και πολιτικού περιβάλλοντος των πανάθλιων εργατοπατέρων μένει να αποδειχτεί.  Άλλωστε υπάρχουν διαχρονικοί δεσμοί μεταξύ των γερμανών Siemens, ίδρυμα Έμπερτ κ.λ.π και των συνεργατών τους από την πολυποίκιλη νομενκλατούρα του ΟΤΕ.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον πολύπαθο οργανισμό  αναδείχτηκαν πολλοί αστέρες που μεσουράνησαν στο πολιτικό στερέωμα.

  • Από τον ΟΤΕ αναδείχτηκε ο περιβόητος Μαντέλης, ο Σκαρπέλης, ο Λάμπρου, ο Σπυρόπουλος, (κουμπάροι και οι δυο των Παπανδρέου και συμπτωματικά ταμίες του ΠΑΣΟΚ), ο «τζάμπα μάγκας » Μανώλης που σαν βουλευτής της ΝΔ ψήφισε την κατάργηση του ΓΚΠ και το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην D.Tκαι τόσοι άλλοι.
  • Παίρνουν πίσω και με το παραπάνω τα 390 εκατ που διέθεσαν για να αρπάξουν τον ΟΤΕ. Οι εργαζόμενοι δηλαδή χρηματοδοτούν οι ίδιοι με την τριετή αφαίμαξη την «εξαγορά» του ομίλου ΟΤΕ από την D.T!
  • Αποκτούν το δικαίωμα να μειώνουν τις ώρες εργασίας και τους μισθούς στη συνέχεια κατά το δοκούν. Κατά τα άλλα οι αξιοθρήνητοι εργατοπατέρες πανηγυρίζουν ότι κατάκτησαν το 35ωρο!
  • Μόλις καθίσει ο κουρνιαχτός, οι γερμανοί ιδιοκτήτες με τα ίδια έωλα επιχειρήματα (μείωση κερδών κ.λ.π.) θα αρχίσουν με συναίνεση ή όχι και άλλες μειώσεις μισθών, εφεδρείες, απολύσεις κ.λ.π. όπως έκαναν με τις εκβιαστικές 250 απολύσεις της Cosmote, την αυθαίρετη αύξηση του ωραρίου, με την παράνομη κατάργηση του επιδόματος οδήγησης, με το σπαστό ωράριο πρωί -απόγευμα στα καταστήματα ,το κλείσιμο 280 καταστημάτων κ.λ.π.   Άλλωστε υπάρχουν και άλλες μυστικές  συμφωνίες που θα παρουσιαστούν « συναινετικά» στη συνέχεια.

 Συναδέλφισσες – φοι:

 Δεν υπάρχει λογική του μικρότερου κακού και της ολίγον έγκυος.

 Ο κατήφορος που ξεκινάει με αυτή τη συμφωνία δεν έχει τελειωμό.

 Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα που αποφάσισαν άλλοι για μας χωρίς εμάς!

 Η ενέργεια αυτή γίνεται ακόμα πιο βρώμικη γιατί αμέσως μετά αρχίζουν εκλογές στα σωματεία που θα βγάλουν τη νέα ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ. 

 Οι εξωνημένοι, οι δοτοί και οι συνταξιούχοι εργατοπατέρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δεσμεύσουν το μέλλον 11.000 εργαζόμενων και των οικογενειών τους λίγο πριν τη λήξη της θητείας τους.

 Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με συνελεύσεις και καθολική ψηφοφορία  αν δέχονται ή απορρίπτουν τη συμφωνία. 

Κάτω η κατάπτυστη συμφωνία ΟΜΕ-ΟΤΕ – D.T! 

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και τα άλλα συνδικάτα έχουν το λόγο. 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

ΑΣΕ 

Αθήνα: 26-09-2011

 

Υ.Γ: Τα παραμυθάκι ότι θα την  ψηφίσουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αλλά τα «αριστερά» γιουσουφάκια τους διαφωνούν και καταψηφίζουν δεν πιάνει πια στους εργαζόμενους.

Αν διαφωνούσαν γιατί δεν αποχωρούσαν και συνέχιζαν να διαπραγματεύονται με τους άλλους μέχρι την τελευταία στιγμή; 

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …