Ανακοίνωση για τις εκλογές της ΠΕΤΕΜ το 2002.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ & Η ΑΔΕΙΑ ΟΘΟΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗΘΕΙ

Συνάδελφοι

Από το 1992 μια μικρή ομάδα συναδέλφων ξεκίνησε τη διαδικασία επέκτασης του λεγόμενου επιδόματος οθόνης σε όλους όσους, το βασικό αντικείμενο εργασίας των, γινόταν μπροστά σε υπολογιστή. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι εργαζόμενοι των ψηφιακών κέντρων, των ΤΜΝ, των ταμείων, του κάρτεξ, οικονομικοί, διοικητικοί, τεχνικοί σε διάφορα αντικείμενα. Σε αυτή την προσπάθεια τόσο τα σωματεία μας ΠΕΤ, ΠΣΥΠ, ΠΕΤΕΜ, όσο και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά στάθηκαν με λόγια και έργα αντιμέτωποι. Ούτε μια ενέργεια ούτε μια ανακοίνωση υποστήριξης.

          Αναγκαστικά οι πρώτοι συνάδελφοι στράφηκαν σε δικηγόρους και τα δικαστήρια. Ενημέρωσαν συναδέλφους προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα σε ομάδες δουλειάς, μάζεψαν αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις υπουργείων & της ΕΟΚ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΣΕ-ΟΤΕ) είναι περήφανη που σε αυτή τη διαδικασία – όπως και για τα πρίμ, τις εργολαβίες και τόσα άλλα έβαλε το λιθαράκι της, φωτεινή εξαίρεση από τις άλλες παρατάξεις.  Δεν είναι τυχαίο που 2 συσπειρωμένοι στην ΑΣΕ οι Δ. Μαρμαρινός (ψηφιακά Κέντρα, ΠΕΤ-ΟΤΕ Αθήνα) & Χ. Οικονόμου (Οικονομικός, ΠΣΥΠ-ΟΤΕ Καβάλα) είναι από τους πρωτεργάτες και πρωτοδικαιομένους

Σήμερα  είναι γεγονός.

Δύο αποφάσεις πρωτοδικείου δικαιώνουν τους εργαζόμενους και αναγκάζουν τον ΟΤΕ να δώσει στους συναδέλφους, επίδομα 12% και τις 6 επιπλέον ημέρες άδειας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή και οι δικαιούχοι εισέπραξαν τα αντίστοιχα ποσά αναδρομικά. (αποφάσεις 781/01 & 480/2001 Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου αντίστοιχα)

Συνάδελφοι

Μετά από τα παραπάνω αβίαστα ξεπηδούν μερικά ερωτήματα. Για πιο λόγο έχουμε σωματεία & παρατάξεις, για πιο λόγο ζητούν τον ψήφο μας και την συμμετοχή μας; Για να είναι απαλλαγμένοι μερικοί από την καθημερινή εργασία και να μπορούν να συμμετέχουν πιο αποδοτικά στο αλισβερίσι με τη διοίκηση;

 Γιατί τα σωματεία και η ΟΜΕ ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν τον όρο 27 της από 7/3/ 1990 Ε.Σ.Σ.Ε καθώς και την 2143/16-10-98 απόφαση του Δ.Σ ΟΤΕ δεν έπραξαν το παραμικρό; Μήπως γιατί ήθελαν να κερδηθεί το παραπάνω μόνο και αποκλειστικά για τις ιδιαιτέρες των Γενικών Διευθυντών;

Τέτοιους συνδικαλιστές θέλουμε; Αντί να παλεύουν το θέμα μέσα στα ΔΣ & τα προεδρία που συμμετέχουν, τρέχουν πίσω από την θετική απόφαση των δικαστηρίων που βγήκε με τον αγώνα και το τρέξιμο  λίγων και απλών εργαζόμενων. Αυτοί εκπροσωπούν τα συμφέροντα μας;

Το θέμα δεν έχει λήξη. Υπάρχει το Εφετείο και ο ¨Αρειος Πάγος. Υπάρχει η συμφωνία κυρίων διοίκησης Συνδικάτων για να μας αποκοιμίσουν ώστε τελικά να λοξοδρομήσουμε.

Είναι όμως στο χέρι μας να αντιδράσουμε. Συνάδελφο το συνάδελφο, χώρο το χώρο, ας οργανώσουμε την αντίδραση μας. Ας στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας και αντίστασης στα σχέδια διοίκησης – συνδικάτων.

Απαίτηση ΟΛΩΝ είναι: Στη νέα Σ.Σ.Ε-2003 ξεκάθαρα να διατυπωθεί και να κερδηθεί το επίδομα οθόνης.

 Για τούτο σ’ όλες τις εκλογικές διαδικασίες προτιμείστε συνάδελφους ασυμβίβαστους αγωνιστές, που τιμούν την ψήφο σας γιατί ήταν και είναι ένα με εσάς, είναι δίπλα σας, ενεργοί συνάδελφοι και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

Συντονίσου μαζί μας.

Ψήφισε  ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …