Ανακοίνωση για τη συγκρότηση Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ ΤΟ 2009.

Παραδίνουν την ΠΕΤ-ΟΤΕ,

 στην κυριαρχία της ΔΑΚΕ !

    Παρά τη θέληση των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έδωσαν στην Κυβερνητική Παράταξη μόνο τις 15 από τις 35 έδρες του ΔΣ, οι άλλες «δημοκρατικές» όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται παρατάξεις, τα παραχωρούν όλα στη ΔΑΚΕ:

   Πρόεδρο, Οργανωτικό Γραμματέα, Ταμία, Γραμ. Υγιεινής Ασφάλειας και Αναπλ. Δημοσίων Σχέσεων!

   Παρά την αρνητική εμπειρία της προηγούμενης 3ετίας που η ηγεσία της παράταξης αυτής  ανέπτυξε έναν απροκάλυπτο Κυβερνητικό – Εργοδοτικό  συνδικαλισμό, αδρανοποίησε πλήρως το σωματείο, σαμποτάρισε έμπρακτα τους αγώνες στις κρισιμότερες φάσεις τους και  μετέτρεψε την Προεδρεία και το Οργανωτικό γραφείο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, κάποιοι τους τα παραχωρούν όλα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν για τους εργαζόμενους.

   Επειδή και στο παρελθόν θέλοντας να κοροϊδέψουν τους συναδέλφους που τους ψήφισαν, διέδιδαν ότι δήθεν η πρώτη παράταξη παίρνει τον Πρόεδρο κλπ  Θέλουμε να δηλώσουμε ότι το καταστατικό της ΠΕΤ-ΟΤΕ όχι μόνο δεν περιέχει κανένα τέτοιο άρθρο αλλά αντιθέτως επιτρέπει τη δημιουργία οποιουδήποτε προεδρείου αποφασίσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ αρκεί κάθε παράταξη να έχει τον αριθμό εδρών που της αναλογεί στην Ε.Ε.

   Έμπρακτα λοιπόν με την παραπάνω «μυστική συμφωνία» που παρουσίασαν κατ’ αρχήν  χθες στην  πρώτη διερευνητική συνάντηση, οι λοιπές δυνάμεις παρουσιάζονται σαν συμπληρωματικές και κολαούζοι της ΔΑΚΕ, δίνοντας της ουσιαστικά την αυτοδυναμία που της στέρησε το εκλογικό σώμα!

   Αυτός είναι ο σεβασμός της αξιοθρήνητης ηγετικής  ομάδας της ΠΑΣΚΕ στους συναδέλφους που πίστεψαν στις προεκλογικές «αντιδεξιές» διακηρύξεις της  και τους ψήφισαν!

   Εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους επιλογές και στο  ξεκαθάρισμα των διαφωνούντων κατέφυγαν να προστατευτούν κάτω από τις φτερούγες της ΔΑΚΕ!

   Σε μια στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση μειοψηφίας της ΝΔ καταρρέει κάτω από τα αδιέξοδα της πολιτικής της βασική επιλογή της υπήρξε η παραχώρηση του ΟΤΕ στη DT- αυτοί επέλεξαν να παίξουν το ρόλο της ορντινάντσας στην κυβερνητική ΔΑΚΕ. 

   Το ίδιο και το ερμαφρόδιτο μόρφωμα της αυτοαποκαλούμενης Ακομμάτιστης Ενότητας, όχι μόνο έγινε για μια ακόμη φορά δεκανίκι της ΔΑΚΕ αλλά διάλεξε τον Αντιπρόεδρο, μια θέση τελείως διακοσμητική που δεν έχει καμιά  αρμοδιότητα και δεν απαιτεί καμιά προσφορά στο σωματείο,  εξασφαλίζει μόνο την απαλλαγή από τη δουλειά!

   Έγραψαν έτσι κανονικά όσους αφελείς τους πίστεψαν ότι είναι Ακομμάτιστοι και ήθελαν τάχα μου να προσφέρουν στο σωματείο και τους εργαζόμενους.

   Συνάδελφοι –  σες.

   Η επίθεση που ετοιμάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΤΕ κατά των εργασιακών μας κατακτήσεων θα εκδηλωθεί πολύ γρήγορα.

   Η ΑΣΕ έγκαιρα είχε αποκαλύψει ότι διάφοροι κύκλοι εκπονούν από το παρασκήνιο σχέδιο για τη δημιουργία πειθήνιου, συμβιβασμένου και εκγερμανισμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού.

   Αμέσως μετά το συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και με το πρόσχημα της «οικονομικής κρίσης» θα επιχειρηθεί να επιβληθεί σχέδιο που με τη μέθοδο του μαστίγιου και του καρότου θα δρομολογήσει «στοχευμένες» απολύσεις και αποδιάρθρωση  των εργασιακών μας σχέσεων.

   Η επιτυχία αυτών των στόχων θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση των προεδρείων που θα σχηματιστούν στην ΠΕΤ και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Όσοι λοιπόν παρατάξεις και πρόσωπα συνειδητά ή όχι διευκολύνουν αυτά τα σχέδια αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους.  Αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ σοβαρότερο από τα μικροσυμφέροντα και τον κρετινισμό ορισμένων.

   Η ΑΣΕ πιστή στις αρχές της, στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων που μας ψήφισαν αλλά κυρίως στην κρισιμότητα της εποχής αισθάνεται υποχρεωμένη να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να τους καλέσει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα.

   Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα «Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο» που θα αντιπαλέψει, θα αναστείλει και θα ματαιώσει τα αντεργατικά σχέδια και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν με τους εξής άξονες πάλης.

    1.   Οργανωτική ανασυγκρότηση μέσα σ’ αυτή τη θητεία του ΣΚ του ΟΤΕ, με στόχο ένα σωματείο στον ΟΤΕ, μια ομοσπονδία , μια ΣΣΕ στις τηλεπικοινωνίες.

   2.   ΣΣΕ από την ΟΜΕ- ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου μόνιμους και συμβασιούχους ανεξάρτητα από τον εργοδότη.

   3.   Κατοχύρωση και διεύρυνση όλων των θέσεων εργασίας, διώξιμο όλων των εργολάβων και των δουλεμπορικών εταιρειών.

   4.   Συνεχής πάλη για έναν ΟΤΕ 100% Δημόσιο και Κοινωνικό με εργατικό έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες και  λειτουργίες του κ.λ.π.

   Καλούμε λοιπόν όσες δυνάμεις δηλώνουν στα λόγια  ότι συμφωνούν με το παραπάνω ή παρόμοιο «μίνιμουμ» πρόγραμμα να το δείξουν και στην πράξη  με τη δημιουργία αντίστοιχου προεδρείου στην ΠΕΤ-ΟΤΕ.

  Καλούμε τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους να συνετίσουν και να αποτρέψουν τους εκπροσώπους τους να παραχωρήσουν στο μεθαυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης την ΠΕΤ-ΟΤΕ στη ΔΑΚΕ, όπως έχουν προαποφασίσει.

Η ΑΣΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο του αγώνα

μέσα και έξω από τα Σωματεία.

 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

     7-4-2009

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …