Το ψήφισμα που κατέθεσε η ΑΣΕ στο 37ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ψήφισμα

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα που δέχτηκε η χώρα και η κοινωνία μεταξύ των άλλων θυμάτων, θύμα υπήρξε και η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας ο ΟΤΕ.

Ο οποίος παρά τα όσα λέγονται παραχωρήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία νομιμοποίηση από μια αυθαίρετη κυβέρνηση αντί πινακίου φακής προς τους γερμανούς και την DeutscheTelekom και μάλιστα σε τίμημα πάρα πολύ μικρότερο απ’ όσο ο ΟΤΕ αγόρασε τον Γερμανό για παράδειγμα!

Από τότε πάρα του ότι o ΟΤΕ είναι και παραμένει κερδοφόρος, (το πρώτο τρίμηνο που μας πέρασε είχε 306 εκατομμύρια ευρώ κέρδη),  ούτε τα τέλη ελάφρυνε, ούτε τα τιμολόγια μείωσε σύμφωνα με την κατεύθυνση που υποτίθεται ότι δίνει στην χώρα η Μέρκελ για μειώσεις 30% των μισθών των εργαζομένων της χώρας, ούτε τις θέσεις εργασίας αύξησε.

Αντίθετα περικόπτει θέσεις εργασίας από την επιχείρηση, μειώνει τους μισθούς, μειώνει αυθαίρετα συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει όπως με το λογαριασμό νεότητας , αυθαιρετώντας καταργεί μονομερώς ΣΣΕ  κ.λ.π.

Μετά από όλα αυτά οι σύνεδροι του 37ου συνεδρίου καλούν όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν σ’ αυτό της στρατηγικής σημασίας ζήτημα.

Να πληροφορήσουν το λαό σχετικά με το τι συμβαίνει και ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον με αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας χωρίς να επανακοινωνικοποιηθεί ο ΟΤΕ και να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο στην ελληνική κοινωνία και στους εργαζόμενους.

                          Οι σύνεδροι του 37ου συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

                                                Τέμενη 18-05-2012

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …