Οι μάσκες έπεσαν!

Οι μάσκες έπεσαν!

Όλες οι παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αγ. Συνεργασία – ΕΣΚ  και

Ακομμάτιστοι, ξαναψήφισαν για πρόεδρο τον… Κούτρα και

για Γραμματέα τον… Μπιρμπιλή!

   Συναδέλφισσες- φοι:                                                             

   Μετά τις εκλογές στα σωματεία πραγματοποιήθηκε στην Τεμένη στις 17-19 Μαΐου το 37ο εκλογικό συνέδριο για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Ένα συνέδριο που μας βρήκε σαν εργαζόμενους και σαν συνδικαλιστικό κίνημα με την πλάτη στον τοίχο δεχόμενοι απανωτές ήττες.

    Θα περίμενε κανείς ότι στο συνέδριο με σοβαρότητα αντίστοιχη των έκτακτων συνθηκών θα χαράζαμε νέα πορεία και στρατηγική για το μέλλον.

    Δυστυχώς όμως οι παρατάξεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο, αναλώθηκαν σε ψηφοθηρία, παζάρια και συναλλαγές με ένα και μόνο στόχο, να εξασφαλίσουν καρέκλες και να αποκλείσουν την ΑΣΕ.

    Για να το καταφέρουν  αυτό κατέβηκαν σε 3 διαφορετικά ψηφοδέλτια η ΠΑΣΚΕ, σε 3 η ΔΑΚΕ και σε κοινό ψηφοδέλτιο η Αγ. Συνεργασία με την Ενωτική (ΠΑΣΚΕ) της ΕΕΤΕ.

    Οι τελευταίοι μάλιστα (Αγ. Συνεργασία – Ενωτική) έριξαν κρυφά ένα ψηφαλάκι στη ΔΑΚΕ έτσι ώστε να μην μείνει αδιάθετη έδρα και να μην μπει η ΑΣΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή!

    Εμείς παρόλο τον βρώμικο πόλεμο και τις αισχρότητες εναντίον μας που με παρόμοιους τρόπους  μας είχαν αποκλείσει από την Ε.Ε και στη συνέχεια η ΠΑΣΚΕ μας έκλεψε μια έδρα από το Δ.Σ (με την αποσκίρτηση της περιβόητης Τσιώτα), με τις μεθοδεύσεις τους στη συγκρότηση του προεδρείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ και του Πολιτιστικού (που μας απέκλεισαν) και όσα τραγελαφικά βιώσαμε στο συνέδριο, αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε μ’ αυτή τη σαπίλα αλλά με τα προβλήματα των εργαζομένων καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

    Το ίδιο κάναμε και στο Δ.Σ που ακολούθησε στις 30 Μαΐου για την συγκρότηση του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

    Προτείναμε να συμφωνήσουμε σ’ ένα ελάχιστο πρόγραμμα, σε κοινές δράσεις με όσους συμφωνούν σ’ αυτό και προτείναμε να τοποθετηθεί πρόεδρος από τις ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς.  

   Το πρόγραμμα που προτείναμε είναι το εξής: 

1. Συνεχής πάλη για ένα ΟΤΕ Δημόσιο – Κοινωνικό και απομάκρυνση της D.T απ’ αυτόν.

2. Δημοκρατική λειτουργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διαφάνεια και κατάργηση των συνδικαλιστικών μισθών.

3. Συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε οι μισθοί και το εισόδημα μας γενικά να επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση με τις μειώσεις, χωρίς την αποδοχή του παγώματος κλιμακίων, ωριμάνσεων κ.λ.π.

4. Επαναφορά του λογαριασμού νεότητας και του επιδόματος οδήγησης σε όσα ίσχυαν πριν τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης.

5. Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, καμία απόλυση και καμία αποδοχή ατομικών συμβάσεων και δανεισμού εργαζομένων.

6. Να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα της TransferCompany ή της ΟΤΕ service και προπαντός να μην μεταφερθεί κανένας συνάδελφος σ’ αυτές.

7. Κλείσιμο της Oteplus, Hellascom και μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσα από τον ΟΤΕ.

Δεν ήθελαν προγραμματικό προεδρείο, ήθελαν…
τους συνομιλητές του Τσαμάζ!

    Όσες προσπάθειες και συζητήσεις και αν κάναμε όμως με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους των «αριστερών» παρατάξεων  για να μπορέσουμε να κατέβουμε όλοι μαζί με ένα κοινό πρόγραμμα για να σπάσουμε το δίδυμο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ν’ ανασάνουν οι εργαζόμενοι, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

    Η ΑΣΕ σταθερή στις θέσεις και τις αξίες της (διεκδικώντας τη μια θέση που της αναλογούσε στο προεδρείο) έβαλε υποψηφιότητα σε όλες τις θέσεις καλώντας όλα τα μέλη του Δ.Σ, εφ’ όσον συμφωνούν με το πρόγραμμα που κατέθεσε να διαφοροποιηθούν και να στηρίξουν το πρόγραμμα της.

   Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, παρόλες τις δήθεν διαφωνίες όλων τους, η ΑΣΕ πήρε μόνο 2 ψήφους όσα και τα μέλη που έχει στο Δ.Σ.

   Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση των  «αριστερών» παρατάξεων που ενώ κατηγορούσαν την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ τόσο για την υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ όσο και για τη λειτουργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (και ενώ δεν χρειαζόταν την ψήφο τους για να εκλεγούν) πέταξαν τις μάσκες και επανεξέλεξαν για μια ακόμη τριετία τον Κούτρα και τον Μπιρμπιλή για Πρόεδρο και Γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ αντίστοιχα.

   Οι δε Ακομμάτιστοι δήλωσαν με την ψήφο τους Πασόκοι. Έτσι από 12 η ΠΑΣΚΕ απέκτησε 13 (γρουσούζικος αριθμός) και… κέρδισε τον πρόεδρο.

    Τα αποτελέσματα της συναλλαγής θα τα μάθετε προσεχώς.

    Συναδέλφισσες – φοι:

    Όπως καταλαβαίνετε στο τέλος όλοι μαζί, αληλλοδιαπλεκόμενοι, αλληλοβριζόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ερήμην των προβλημάτων μας, μοίρασαν τις καρέκλες και συνεχίζουνε και σ’ άλλα με υγεία.

    Αποδεικνύεται πλέον περίτραναότι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι συνδικαλιστικοί τους μισθοί, τα ταξιδάκια, τα προνόμια, τα ρουσφέτια και οι μυστικές συνεννοήσεις με την ανάλγητη διοίκηση της D.T.

   Εμείς αυτά μπορούσαμε και μπορούμε να κάνουμε σαν εργαζόμενοι, σαν συνδικαλιστές και σαν έντιμοι άνθρωποι.

    Να παλεύουμε και να αποκαλύπτουμε για το τι γίνεται. Εξαρτάται όμως και από όλους εσάς όσους στηρίζετε όλους αυτούς με τη συμμέτοχη σας στα ψηφοδέλτια και με την υπερψήφιση τους.

    Για ότι συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, υποχρεωτικές μεταθέσεις, εθελούσιες απολύσεις-εφεδρείες, ατομικές συμβάσεις, δανεισμοί εργαζομένων, κλείσιμο γκαράζ και άλλων υπηρεσιών, μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού στην Transfercompanyκ.λ.π.  υπεύθυνοι δεν θα είναι  μόνο ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και όλα τα μέλη των παρατάξεων τους όπως επίσης και οι παρατάξεις της ΕΣΚ, της Αγ. Συνεργασίας και των Ακομμάτιστων που τους ξαναψήφισαν!

Τους παραδίνουμε στην κρίση σας.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 05-06-2012

Υ.Γ:  Σύντροφοι της ΕΣΚ και της ΑΓ. Συνεργασίας, μετά και την τελευταία ψηφοφορία αποδείξατε ότι  επάξια κρατάτε στο κουρείο των δικαιωμάτων τη σφουγγαρίστρα και τη σκούπα αντίστοιχα…..

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …