Οι θέσεις μας για την συγκρότηση Ε.Ε της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Οι θέσεις μας για την συγκρότηση της Ε.Ε της ΟΜΕ-ΟΤΕ

    Συνάδελφοι:                                                                     

   Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι, την παθογένεια που υπάρχει στην ΟΜΕ, την πρακτική των παρατάξεων και όσα τραγελαφικά βιώσαμε μέσα στο συνέδριο τόσο στις διαδικασίες όσο και στην ψηφοφορία, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους συναδέλφους να τοποθετηθούμε και να κάνουμε έκκληση στις παρατάξεις έστω την τελευταία στιγμή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

    Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι:  

    1.  Δεν έχει καμία σημασία το ψευτοδίλημμα αν θα μπει πρόεδρος από την ΠΑΣΚΕ ή την ΔΑΚΕ.  Όχι μόνο γιατί συνεργάζονται και εφαρμόζουν την ίδια πολιτική αλλά και επειδή βλάπτουν την Αλεξάνδρεια εξίσου και οι δύο.  

   2.  Θα μπορούσε για να λυθεί η αντίφαση και η ισοψηφία των δυο παρατάξεων να τοποθετηθεί πρόεδρος από τις ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς. Ούτε και αυτό όμως από μόνο του θα έλυνε το πρόβλημα.

   Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι το εξής:

    Ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που θα δεσμευτούν έμπρακτα όλες οι παρατάξεις ή αν αυτό είναι ανέφικτο οι περισσότερες από αυτές.

    Το πρόγραμμα που προτείνουμε είναι το εξής:  

   1.   Συνεχής πάλη για ένα ΟΤΕ Δημόσιο – Κοινωνικό και απομάκρυνση της D.Tαπ’ αυτόν.  

   2.   Δημοκρατική λειτουργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διαφάνεια και κατάργηση των συνδικαλιστικών μισθών.  

   3.   Συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε οι μισθοί και το εισόδημα μας γενικά να επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση με τις μειώσεις, χωρίς την αποδοχή του παγώματος κλιμακίων, ωριμάνσεων κ.λ.π.  

   4.   Επαναφορά του λογαριασμού νεότητας και του επιδόματος οδήγησης σε όσα ίσχυαν πριν τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης.  

   5.   Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, καμία απόλυση και καμία αποδοχή ατομικών συμβάσεων και δανεισμού εργαζομένων.  

   6.   Να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα της TransferCompany ή της ΟΤΕ service και προπαντός να μην μεταφερθεί κανένας συνάδελφος σ’ αυτές.  

   7.   Κλείσιμο της Oteplus, Hellascom και μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσα από τον ΟΤΕ.

   Σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα σε μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να συμμετέχει καθοριστικά η ΑΣΕ και μέσα από την Ε.Ε.

   Τέλος θέλουμε να σημειώσουμε επειδή και η λειτουργία των προσώπων έχει τη σημασία της,  ότι και οι τρεις οι οποίοι φιλοδοξούν να γίνουν πρόεδροι με τα δείγματα γραφής που έχουν δείξει και τον πολιτικό αμοραλισμό που τους διακρίνει,  ο ένας σαν πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο δεύτερος σαν πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ και ο τρίτος σαν γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι εντελώς ακατάλληλοι,  όχι μόνο για να υλοποιήσουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα όπως το παραπάνω  αλλά και να διατηρήσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε στοιχειώδη συνοχή και λειτουργία.

    Με αυτά τα δεδομένα και αυτές τις απόψεις η ΑΣΕ θα τοποθετηθεί στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

  Αθήνα: 28-05-2012

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …