Θεωρούν την ΠΕΤ-ΟΤΕ τσιφλίκι τους!

Θεωρούν την ΠΕΤ-ΟΤΕ τσιφλίκι τους!
 
   Το αποτέλεσμα των εκλογών της ΠΕΤ-ΟΤΕ δίνει συγκεκριμένη και σαφή κατεύθυνση για την πορεία που πρέπει να πάρει το σωματείο μας σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες που βιώνουμε.

   Οι συνάδελφοι με την ψήφο τους:  

1.   Τιμώρησαν την αλαζονεία της ΔΑΚΕ και την προσπάθειά της με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να μετατρέψει την ΠΕΤ-ΟΤΕ σε κομματικό και εργοδοτικό μαγαζί. 

Η μεταφορά ψηφοφόρων από ΕΕΤΕ, ΠΑΣΕ κ.λ.π. Οι εξαγορές και τα ταξίματα, οι εκβιασμοί και η χρησιμοποίηση του εργοδοτικού μηχανισμού δεν έφεραν τα ποθητά γι’ αυτούς αποτελέσματα.

Όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν αυτοδυναμία αλλά έχασαν 190 ψήφους (από 2164 που είχαν πήραν 1974), 3 αντιπροσώπους για ΟΜΕ-ΟΤΕ και πολύ περισσότερους για την Σ.Α και τα Εργατικά κέντρα.  

2.   Συρρίκνωσαν ακόμα περισσότερο την παράταξη της ΠΑΣΚΕ φέρνοντάς την 3η στην Αττική, αφαιρώντας της πανελλαδικά 468 ψήφους ενώ έχασαν και 3 έδρες από το Δ.Σ, 3 αντιπροσώπους από το ΕΚΑ, 6 αντιπροσώπους στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και ακόμη περισσότερους στη Σ.Α.  

3.   Ανέδειξαν την ΑΣΕ σε δεύτερη δύναμη στην Αττική, αύξησαν τις ψήφους από 349 σε 436, το ποσοστό από 7% σε 9,7%, τους αντιπροσώπους στην ΟΜΕ-ΟΤΕ από 5 σε 6 και αντίστοιχα στη Σ.Α από 8 σε 9 συνέδρους κ.λ.π.  

4.   Αντίστοιχη αναλογικά αύξηση είχε και η ΕΣΚ η οποία ήρθε 3η δύναμη πανελλαδικά (ξεπερνώντας μας κατά 3 ψήφους)!

 

   Τ’ αποτελέσματα αυτά δεν μας κάνουν να πανηγυρίζουμε, αντίθετα μας βάζουν ακόμα περισσότερα καθήκοντα για να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια να μπει το σωματείο μας στις σωστές ράγες και να πορευτεί σύμφωνα με τις συνθήκες που απαιτούν οι καιροί.

   Φαίνεται όμως ότι δεν έβγαλαν όλοι αυτά τα συμπεράσματα.

   Στην πρώτη άτυπη και διερευνητική συνάντηση των παρατάξεων, οι 2 παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ φαίνεται να έχουν προαποφασίσει να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ψήφο και τη θέληση των συναδέλφων.

   Μοίρασαν ετσιθελικά τις θέσεις της Εκτελεστικής μεταξύ τους με ουσιαστικό αποτέλεσμα να παραχωρείται ολόκληρο το σωματείο στις ορέξεις της ΔΑΚΕ η οποία είναι μειοψηφία έχοντας 15 στους 35 του Δ.Σ!!!

   Τους δίνουν λοιπόν τον Πρόεδρο, τον Ταμία, τον Οργανωτικό Γραμματέα, τις Δημόσιες Σχέσεις με το περιοδικό και Αναπ. Υγιεινής και Ασφάλειας.

   Δεν ξέρουμε πιο νήμα συνδέει και κρατάει σφιχταγκαλιασμένους τον Β. Λάμπρου και τον Θ. Τασσιό και ποιες πιθανές εξαρτήσεις υπάρχουν ιδιαίτερα από τον δεύτερο έτσι ώστε να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα όλο αυτό το κλειστό σύστημα εξουσίας από τη ΔΑΚΕ.

   Ούτε μπορούμε να αντιληφτούμε γιατί τον Οργανωτικό Γραμματέα και το Ταμείο (φοβούνται κάτι;) πρέπει να τα κρατάει διαχρονικά η ΔΑΚΕ.

   Δεν τους αντιστοιχεί ούτε από τις ψήφους που πήραν αλλά και από ευαισθησία θα έπρεπε από μόνοι τους να μην διεκδικήσουν αυτές τουλάχιστον τις 2 θέσεις.

   Η ψήφος των συναδέλφων και η συνδικαλιστική δεοντολογία επιβάλουν να ακολουθηθεί η αυτονόητη διαδικασία:

   Πράγματι ή πρώτη παράταξη (ΔΑΚΕ) επιλέγει τη θέση που επιθυμεί (τον πρόεδρο), η δεύτερη το ίδιο (ΠΑΣΚΕ τον Γραμματέα), η Τρίτη (ΕΣΚ τον Αντιπρόεδρο) και όταν φτάνει η σειρά της ΑΣΕ που θέλουμε να προσφέρουμε στο σωματείο επιλέγοντας τον Οργανωτικό γραμματέα ή τον Δημοσίων Σχέσεων (που είχαμε και δώσαμε δείγματα γραφής) μας αρνούνται αυτό το δικαίωμα και αποφασίζουν χωρίς εμάς να πάρουμε τον Αναπληρωτή Γραμματέα ο οποίος δεν έχει κανένα ρόλο!

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πελώρια.  

   ·Γιατί φοβούνται την ΑΣΕ;  

   ·Τι έχουν να κρύψουν και φοβούνται μήπως το ανακαλύψουμε;  

   ·Γιατί η ΠΑΣΚΕ παραχωρεί όλο το σωματείο στη ΔΑΚΕ;  

   ·Γιατί δεν παίρνει αυτή ή μια άλλη μικρότερη παράταξη π.χ τον Ταμία;  

   ·Τι πρόβλημα υπάρχει;  

   ·Μόνο οι Δακίτες έχουν καθαρά χέρια;  

   ·Γιατί δεν διεκδικούν π.χ τον οργανωτικό Γραμματέα ή αφού δεν τον θέλουν τον παραχωρούν στη ΔΑΚΕ;   

   ·Γιατί θυσιάζουν ακόμα και το παραταξιακό τους μέλλον και τα δίνουν όλα στη ΔΑΚΕ;  

   ·Τους κρατάει σε κάτι; 

   Συνάδελφοι-σες: 

   Καλούμε όλες τις παρατάξεις αλλά και όλους τους συναδέλφους που τις ψήφισαν, στο  Δ.Σ της Παρασκευής να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους, να αλλάξουν πορεία και νοοτροπία για να μπορέσουμε όλοι μαζί να παλέψουμε ενωτικά και να προστατέψουμε τους συναδέλφους από τα δεινά και τις επιθέσεις μιας ανάλγητης εργοδοσίας και των Δοσίλογων Κυβερνήσεων που μας επιβάλουν τον εργασιακό καιάδα.

   Οι μικροπολιτικές, οι αποκλεισμοί, η αδιαφάνεια, η κατασπατάληση των πόρων του σωματείου, οι κλίκες και οι μυστικές συμφωνίες δεν θα γίνουν ανεκτές ούτε από μας ούτε από τους εργαζόμενους.

   Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και θα επανέλθουμε μετά το Δ.Σ της Παρασκευής.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

ΑΣΕ

Αθήνα: 05-04-2012

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …