Άρχισαν τα όργανα!

Άρχισαν τα όργανα!

   -Δεκανέας έγινα πατέρα, έχω υπό τας διαταγάς μου δέκα άντρες και μπορώ να τους κάνω ότι θέλω!

  -Στείλτους στο χωριό παιδί μ’ να μας σκάψουνε τ’ αμπέλι!

 

   Αυτή τη νοοτροπία που μας μεταφέρει το παλιό ανέκδοτο το κάνει πράξη η ανεξέλεγκτη εργοδοσία της D.T.

   Αυτοδιορίζεται ο ΟΤΕ σαν δουλεμπορική εταιρεία που ενοικιάζει εργαζόμενους!

   Συγκεκριμένα καλεί εργαζόμενους και τους υποχρεώνει να υπογράφουν ατομική σύμβαση εργασίας ότι αποδέχονται να ενοικιαστούν και να δουλεύουν κατά 40% στην Cosmote και το υπόλοιπο 60% θα συνεχίσουν να δουλεύουν για τον ΟΤΕ!!!

   Το εξοργιστικότερο είναι ότι η αξιοθρήνητη παρέα που παριστάνει την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ όταν ενημερώθηκε από εργαζόμενους αποδέχτηκε και νομιμοποίησε αυτή την αυθαιρεσία ζητώντας να τροποποιηθεί  μόνο ένας όρος από την κατάπτυστη σύμβαση!

    Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και η ηγεσία του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ αλλά και των άλλων σωματείων.

   Συνάδελφοι-σες:

   Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το τσουνάμι μέτρων που σκοπεύει να πάρει εναντίον μας η διοίκηση του ΟΤΕ.

   Ανοίγει το δρόμο για ατομικές συμβάσεις και ενοικίαση για όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς και διοικητικούς!

   Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.

   Τώρα με το πρόσχημα ότι το τμήμα επικοινωνίας ασχολείται και με τον ΟΤΕ και την Cosmote, αύριο με άλλα προσχήματα έλλειψη έργου, υπηρεσιακές ανάγκες, αύξηση της παραγωγικότητας, επίτευξη στόχων κ.λ.π. θα μας μεταφέρουν και θα μας ενοικιάζουν όχι μόνο σε θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ αλλά και σε όποια τρίτη εταιρεία κάνει συμβάσεις ο εργοδότης.

   Σ’ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί και το περιβόητο αξιολόγιο.

   Με τη διαδικασία αυτή ψάχνει προσχήματα να απαξιώνει ένα μέρος του προσωπικού και να το μεταφέρει στην περιβόητη Transfer.

   Απ’ ότι μαθαίνουμε μάλιστα άρχισαν να βαθμολογούν συναδέλφους με βαρύτατα προβλήματα υγείας με βαθμό 1 για να μπορούν να τους μεταφέρουν και να τους απολύουν.

   Παρακάτω αποκαλύπτουμε ορισμένους όρους της κατάπτυστης σύμβασης και την αφιερώνουμε σε όλους όσους –ες δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν απ’ το αυτιστικό τους περιβάλλον και ξαναψήφισαν αυτές τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και τα γιουσουφάκια τους.

   Ιδιαίτερα σ’ αυτούς του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που ξανάδωσαν στους Κουτ(ρ)ο-Ντατσήδες 58%!

   Σ’ ότι αφορά τα ροζ γιουσουφάκια για να μην μας κατηγορούν ότι άδικα τους κατηγορούμε ότι κρατάνε τη σκούπα, να τι αναφέρουν επί λέξη γι’ αυτό το τεράστιο ζήτημα στην ιστοσελίδα τους:

«Το κείμενο της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν οι συνάδελφοι μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν είναι καλύτερο από το αρχικό επιδέχεται όμως ακόμη ορισμένες βελτιώσεις».

   Να περιμένουμε από τους εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι υπάρχει περίπτωση να το ξανασκεφτούν, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να αποσυρθούν οι κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις…. Χλωμό το βλέπουμε.

Προσοχή… πρόκειται για συμβάσεις μόνιμου προσωπικού του ΟΤΕ.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

    1.  Η δανείστρια με τη συναίνεση του μισθωτού, παραχωρεί (δανείζει) το μισθωτό στη δανειζόμενη, προσωρινά, για μερική απασχόληση του από την τελευταία. Παράλληλα ο μισθωτός θα εξακολουθήσει να ασκεί στη δανείστρια τα καθήκοντα του.  Ρητά συμφωνείται μεταξύ των μερών ότι κατά το χρόνο ισχύος της παρούσας σύμβασης μερικού δανεισμού, ο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους όρους της σύμβασης εργασίας του μισθωτού με τη δανείστρια, συνολικός χρόνος εργασίας του μισθωτού θα επιμερίζεται σε ποσοστό 40% στη δανειζόμενη και 60% στη δανείστρια.

    2.  Συμφωνείται όμως ότι κατά τη διάρκεια του παρόντος δανεισμού και ειδικότερα κατά το χρόνο που ο μισθωτός θα απασχολείται στη δανειζόμενη, θα υποχρεούται αυτός να   παρέχει προς τη δανειζόμενη την εργασία του. Θα υπάγεται στο διευθυντικό δικαίωμα της δανειζόμενης, θα εντάσσεται στην εκμετάλλευσή της, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μισθωτός θα ακολουθεί τους ισχύοντες όρους εργασίας της δανείστριας. Διευκρινίζεται δε, ότι ο μισθωτός κατά το χρόνο που θα απασχολείται στη δανείστρια θα υπάγεται στο διευθυντικό δικαίωμα αυτής.

    8.   Τυχόν άρνηση του μισθωτού στην εξακολούθηση παροχής υπηρεσιών του στη δανειζόμενη σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, θα μπορεί να θεωρηθεί από τη δανείστρια ως συνιστώσα καταγγελία της σύμβασης εργασίας από το μισθωτό, επιφυλασσόμενου πάντοτε και του δικαιώματος της δανειζόμενης να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση δανεισμού και της δανείστριας να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας μεταξύ αυτής και του μισθωτού.  

    9.  Ο μισθωτός συναινεί στην μερική παραχώρησή του από τη δανείστρια στη δανειζόμενη, όπως και με λοιπούς όρους της παρούσας. Αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει στη δανειζόμενη τις υπηρεσίες του σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη του δανεισμού του.

  • Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στην ενοικίαση εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν το λόγο!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                ΑΣΕ                        Αθήνα: 03-04-2012

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …