Ανακοίνωση για τις Εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής.

Εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής

26-30 Μάρτη 2012 

 
   Συνάδελφοι – σες:                                                                     
 
    Σ’ αυτή τη βάρβαρη εποχή που βιώνουμε το παρηκμασμένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα απειλεί να πνίξει μέσα στην μπόχα και στη σαπίλα του ολόκληρη την κοινωνία.
 
   Τα νοσηρά φαινόμενα είναι πια ορατά και τέμνουν κάθετα και οριζόντια όλους τους εξουσιαστικούς θεσμούς από το κ(υ)νοβούλιο μέχρι τον τελευταίο κομματο-εξαρτημένο σύλλογο.
 
   Δεν μπορεί να μένουμε αμέτοχοι και παθητικοί παρατηρητές για τα φαινόμενα κρίσης και αποσύνθεσης που βιώνουμε και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι το πολιτιστικό κέντρο (Π.Κ) Αθήνας.
 
   Η αισθητική μας δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με την κουλτούρα και το επίπεδο ορισμένων προσώπων που έχουν την ευθύνη της πορείας του Π.Κ τα τελευταία χρόνια.
 
   Κοινή διαπίστωση όμως είναι ότι η παραταξιοποίηση, ο καριερισμός και οι εκφυλιστικές διαδικασίες περίσσεψαν και αυτή την τριετία που μας πέρασε.
 
   Ενώ υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη δράσεων και πολιτιστικής αυτενέργειας   των 3.200 μελών μας, η εξουσιαστική παρέα της ΠΑΣΚΕ που διευθύνει το Π.Κ έκανε ότι μπορούσε για να περνάει τις διαθέσεις προσφοράς των συναδέλφων μέσα από την προκρούστια κλίνη των σκοπιμοτήτων και του παραγοντισμού της.
 
   Ακόμα και συνάδελφοι από την ίδια παράταξη της ΠΑΣΚΕ που ήθελαν να προσφέρουν αλλά δεν ήταν αρεστοί στην παρέα παραμερίστηκαν.
 
   Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό περιβάλλον ενός Π.Κ που βασική στρατηγική του είχε την πρακτόρευση φτηνής ποιότητας μπουζουκομάγαζων και γραφείων ταξιδιών, η ΑΣΕ προσπάθησε να χαράξει το δικό της αυτόνομο δρόμο μιας άλλης πορείας, πολιτιστικής δημιουργίας και αισθητικής.
 
   Κάθε προσπάθειά μας όμως προσέκρουε στο τοίχο των μικροσυμφερόντων της προαναφερόμενης παρέας.
 
   Από την άλλη βέβαια αναγνωρίζουμε ότι δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που θέλουμε και ονειρευόμαστε για το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
 
   Παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε στιγμή να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε.
 
   Ο εκπρόσωπός μας (Νάσος Αργυρίου) είναι υπεύθυνος δυο τμημάτων Ορειβασίας και Αγγλικών, με αξιολογότατη δράση και επιτυχία, κάτι που μαρτυρά και η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στα τμήματα αυτά.
 
   Όπως προαναφέραμε όμως, σ’ αυτή μας την προσπάθεια λίγες φορές βρήκαμε μέσα στο συμβούλιο «συμμάχους» για να συμπορευτούμε.
 
   Τουναντίον τις περισσότερες φορές δεχτήκαμε βρώμικο πόλεμο, ιδιαίτερα από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ (Πολιτιστική Αλλαγή).
 
   Επί παραδείγματι αναφέρουμε την υφαρπαγή του Τμήματος Ποδοσφαίρου 5Χ5, που εμείς δημιουργήσαμε κατά την προηγούμενη τριετία.
 
   Δυστυχώς βέβαια για το πολιτιστικό, αυτό τους γύρισε μπούμερανκ, αν κρίνουμε από την μπαχαλοποίηση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό το τμήμα.
 
   Ζητήσαμε να μας ανατεθεί το τμήμα Μπάσκετ που είναι ανενεργό εδώ και καιρό, αλλά ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, φοβούμενοι ότι θα καταφέρναμε να το μαζικοποιήσουμε, αξιολόγησαν ότι είναι προτιμότερο να μείνει ανενεργό!
 
   Προτείναμε να δημιουργηθεί Τμήμα Υπολογιστών για τους συναδέλφους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ώστε να μάθουν τα βασικά του Internetκαι της πληροφορικής.
 
   Καμία ανταπόκριση και σ’ αυτή μας την πρόταση. 
 
   Απο την  μία λοιπόν η ΠΑΣΚΕ με 8 εκπροσώπους στο Δ.Σ που εκφραζει το κατεστημένο μέσα απο τις αγκυλώσεις της και τα 6 χρόνια αυτοδυναμίας, η οποία είχε επικεντρωθεί στο να βάζει διαρκώς εμπόδια και να απορίπτει  τις προτάσεις μας και απο την άλλη η ανυπαρξία της ΔΑΚΕ με 3 εκπροσώπους στο Δ.Σ που πέρασε και δεν ακούμπησε αυτά τα 3 χρόνια.
 
   Οι εκπρόσωποί της δεν έδειξαν το στοιχειώδες ενδιαφέρον να αναλάβουν κάποιο τμήμα.
   Αλλά πως να το κάνουν όταν στα περισσότερα συμβούλια ήταν Απόντες!!!
 
   Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στην υποκρισία της ΕΣΚ καθ’ όλη την προηγούμενη τριετία.
 
   Επιλέγοντας να είναι αντίθετοι, ακόμη και σε προτάσεις μας που ουσιαστικά συμφωνούσαν μαζί μας.
   Όπως για παράδειγμα η πάγια τοποθέτησή μας για κατάργηση της ΓΑΣ και η καθιέρωση, σαν κυρίαρχο όργανο, της Γενικής Συνέλευσης για όλα τα μέλη μας.
 
   Γιατί άραγε συνεχίζουν να κατεβάζουν ψηφοδέλτιο με αντιπροσώπους στη ΓΑΣ αφού λένε ότι είναι και αυτοί αντίθετοι;
 
   Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχοντας την πίστη ότι αυτή τη φορά θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.
   Τα επόμενα τρία χρόνια το Π.Κ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια φιλόξενη και ευεργετική όαση για τους 3.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
 
   Εχουμε χιλιάδες πρωτοπόρες ιδέες, ορμή και αποφασιστικότητα.  
 
    -Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες του Π.Κ στη νεολαία που ασφυκτιά σ’ ένα μίζερο και αντιδραστικό περιβάλλον που κυριαρχούν μερικές δεκάδες “κολλητών” της γνωστής παρέας κυρίως συνταξιούχων και το έχουν μετατρέψει σε καφενείο όπου επιβάλεται η τηλεοψία δια ροπάλου.
 
    -Πρέπει να φυσήξει ένας νέος άνεμος ανεξαρτησίας δημιουργίας και αναζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς, σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.
 
    -Να μορφωνόμαστε, να αθλούμαστε, να διασκεδάζουμε και να αγωνιζόμαστε!
   
   -Να πολεμάμε και να τραγουδάμε!
   
   Συναδέλφε – σα:   Στο χέρι σου είναι να ανατρέψεις το μίζερο κατεστημένο του πολιτιστικού κέντρου.
 

Ψήφισε

ΑΣΕ – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

 
   · Για ένα Πολιτιστικό Κέντρο Ζωντανό και ανοικτό σε όλους!
 
   · Για ένα Πολιτιστικό Κέντρο  Πραγματικό Κύτταρο Δημιουργίας!
 
   · Για ένα Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλη Πολιτισμού και Αθλητισμού!
 

Όλοι μαζί μπορούμε!

  Αθήνα: 20-03-2012
 
Υ.Γ:  Προσοχή… Ψηφίζουμε μόνο στο άσπρο ψηφοδέλτιο για Δ.Σ του Π.Κ.
       Δεν ψηφίζουμε για αντιπροσωπευτική συνέλευση, διεκδικούμε Γενική Συνέλευση των ίδιων των μελών.  

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …