Ανακοίνωση για το αξιολόγιο!

Όχι στο αξιολόγιο των απολύσεων!

Συναδέλφισσες – φοι:                                                                    

   Η γερμανική διοίκηση της D.Tστα πλαίσια των απολύσεων – μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού σε θυγατρικές που ετοιμάζει για το προσωπικό του ΟΤΕ, αντικατέστησε το κατάπτυστο αξιολόγιο που η ίδια είχε εφαρμόσει με ένα νέο ακόμη πιο χειρότερο από το προηγούμενο.

    Ο λόγος που το έκανε είναι απλός.

    Επειδή οι προηγούμενες αξιολογήσεις για το προσωπικό σε μαζική κατάταξη κυμαινόταν από 80 έως 100 και δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν τις χαμηλές βαθμολογίες που ετοιμάζουν για όλους μας, στο νέο αξιολόγιο άλλαξαν την κλίμακα αρίθμησης που αριθμούσε από 1 έως 100 με νέα που αριθμεί από το 1 έως το 5.

    Με το τέχνασμα αυτό εφαρμόζουν την καμπύλη GAUSSγια να απαξιώνουν υποχρεωτικά ένα ποσοστό των εργαζόμενων.

    Στην εσωτερική ενημέρωση που απέστειλε στις 28 Φλεβάρη προς όλο το προσωπικό η νέα Γ. Διευθύντρια Ανθρωπινού Δυναμικού κ’ Παπαδοπούλου ήταν σαφέστατη και ξεκάθαρη για τις προθέσεις τους.

    Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων και θα καταλάβετε τι μας ετοιμάζουν:

Θα πρέπει επίσης να επιτύχουμε τον εξορθολογισμό των αποτελεσμάτων, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της μαζικής κατάταξης όλων των εργαζομένων στο επίπεδο «εξαιρετικής απόδοσης». Επομένως, ακόμη και σε επίπεδο εταιρίας όταν επιτυγχάνουμε το 100% της στοχοθεσίας μας, το επίπεδο της αξιολόγησης της απόδοσης, χαρακτηρίζεται ως «καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις». 

    Μεταφράζοντας τα εκβαρβαρισμένα ελληνικά τους θέλουν να μας πουν πως και άριστος να είσαι θα πρέπει να βαθμολογηθείς όχι με 5 δηλαδή από 80 έως 100 που αντιστοιχεί το άριστα στη νέα κλίμακα αλλά με 3 δηλαδή από 40 έως 60!!!

    Για να είναι σίγουροι ότι δεν θα επαναληφτεί το φαινόμενο των υψηλών βαθμολογιών, κάλεσαν όλους τους προϊσταμένους να βαθμολογήσουν  (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) το σύνολο του προσωπικού στην κλίμακα 3 που αντιστοιχεί  στο ότι «καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις»!!!

   Για μας το αξιολόγιο, είτε με την προσθήκη της νέας βαθμολογικής κλίμακας,  είτε χωρίς αυτή,  είναι απαράδεκτο και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Μέχρι να αποσυρθεί εντελώς, το  αξιολόγιο των γκαουλάιτερ της D.T: 

·Δεν υπογράφουμε, δεν συμμετέχουμε, δεν συναινούμε.

·Αγνοούμε Διοίκηση, Διευθυντές, Προϊσταμένους.

·Τσαμάζ – Τσαμαζάκια, Γερμανοί και Γερμανοτσολιάδες ας (αυτό) βαθμολογηθούν μεταξύ τους.

Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη να πάρουν ξεκάθαρη θέση, καλώντας τα μέλη μας να μην το συμπληρώσουν.  

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 Αθήνα: 12-03-2012

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …