Μετά την απομάκρυνση απο την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! 

Συνάδελφε-σα,                                                                        

Τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών στον ΠΑΣΕ, όπως διαμορφώθηκαν, δημιουργούν  αβεβαιότητα και απαισιοδοξία για το μέλλον.

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, δέσμια του πολιτικού της φορέα, αδυνατεί να αρθρώσει πολιτικό και συνδικαλιστικό λόγο, να δράσει ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται, έχοντας κύριο στόχο τη συρρίκνωση του ΟΤΕ αλλά και των εργαζομένων.

Ξέχασε την αγωνιστικότητα της. Ξέχασε τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις που γίνονταν όταν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην κυβέρνηση.

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ότι το 58% των συναδέλφων, έστω & κάτω από οποιονδήποτε ψυχολογικό εκβιασμό, ψήφισε μια παράταξη Δ/ντων & Προϊσταμένων!

Ερώτημα : ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ & ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ; 

Έγκαιρα σας προειδοποιήσαμε για τις μυστικές συμφωνίες που υπήρχαν μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΕ και της Διοίκησης για την προσωρινή αναστολή του οριστικού κλεισίματος των καταστημάτων, το κόψιμο 7 χορηγιών από το ταμείο νεότητας κ.λ.π.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετό καιρό πριν τις εκλογές σταμάτησαν τα συμβούλια προσωπικού & «πάγωσαν» οι μετακινήσεις-μεταθέσεις των συναδέλφων.

Εμείς σας τα λέγαμε αλλά εσείς προφανώς δεν τα ακούσατε ή δεν θέλατε να τα πιστέψετε και τους ξαναψηφίσατε. 

Τώρα έρχεται η λυπητερή.    Αρχίζουν οι μεταθέσεις, οι εφεδρείες, οι απολύσεις και η μεταφορά στις «χωματερές» των θυγατρικών OTEplus, Transferκ.λ.π.

Παράλληλα φουντώνουν οι παρασκηνιακές διεργασίες, για εξασφάλιση κάποιων εργατοπατέρων (που ψηφίσατε) σαν στελέχη στις θυγατρικές, στον ΟΠΑΚΕ κ.λ.π.

Στον ΠΑΣΕ ακόμα δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (το μαγείρεμα των αποτελεσμάτων αργεί τόσο πολύ;) & θρασύτατα η συνδικαλιστική ηγεσία ΠΑΣΕ – ΟΜΕ με κροκοδείλια δάκρυα θρηνεί την δήθεν αφερεγγυότητα της Διοίκησης για το ότι δεν τιμά την υπογραφή της στη Σ.Σ.Ε & απειλεί την καταγγελία της! 

  • Τι εννοούν όταν λένε ότι θα καταγγείλουν τη Σ.Σ.Ε. όταν σ’ αυτή στήριξαν την προεκλογική τους προπαγάνδα & απέσπασαν την ψήφο σας;
  • Μήπως είναι προάγγελος διευκόλυνσης της Διοίκησης να μας οδηγήσει σε ατομικές συμβάσεις εφόσον θα έχει καταγγελθεί η επιχειρησιακή;
  • Ή μήπως μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να ανοίξουν το δρόμο στη διοίκηση για να ξεκινήσει το δεύτερο τσουνάμι μέτρων εναντίον μας που περιλαμβάνει κόψιμο δώρων, περαιτέρω μείωση μισθών μέσω κατάργησης επιδομάτων, πάγωμα ωρίμανσης, μεταφορά προσωπικού σε θυγατρικές (βλ. trans), κ.λ.π. 

 Εξασφαλίσατε τις καρέκλες σας για 3 χρόνια & ξεχνάτε τις υποσχέσεις που δώσατε στους εργαζόμενους!  

Γιατί δεν διασφαλίσατε εγγράφως όλα όσα υποσχεθήκατε (δίκτυο καταστημάτων, εφεδρείες, μη απολύσεις);

 Η ΑΣΕ για πρώτη φορά έβγαλε 1 σύμβουλο για το Δ.Σ και 2 αντιπροσώπους (από έναν) για την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστευτήκατε & σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε -τώρα και μέσα από το συμβούλιο του ΠΑΣΕ- και θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, εμπόδιο στα κακόβουλα σχέδια που επεξεργάζονται για το μέλλον μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

        ΑΣΕ-ΠΑΣΕ

   Αθήνα, 31/01/2012

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …