Δελτίο τύπου για τους συμβασιούχους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί,
που διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον».

                                                                                      Ευαγγελική ρήση

«Η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα ΓΣΕΕ» ενοχλήθηκε δήθεν από την «Εμπλοκή» του γνωστού εργατολόγου της και νομικού της συμβούλου και έκανε «αναστολή της επαγγελματικής του σχέσης για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί» !

Τόσα χρόνια, ούτε ευαισθητοποιείται, ούτε ενοχλείται, ούτε καταλαβαίνει, για τόσα σοβαρά που συμβαίνουν με ευθύνη της στο γνωστό τρίγωνο ΓΣΕΕ – Εργατολόγοι – Δικαστικές υποθέσεις.

Μπορεί να μας εξηγήσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ:

  1. Πως γίνεται οι 2 «διαχρονικοί» και έμμισθοι εργατολόγοι τους να είναι επικεφαλής δυο τεράστιων δικηγορικών γραφείων με υποθέσεις που αντλούνται από την υπαλληλική  – εργασιακή τους σχέση.
  2. Γιατί δεν τους χρησιμοποιούν με εντολή τους να  ενεργούν δικαστικά για την λύση εργατικών διαφορών που αφορούν εκατομμύρια εργαζόμενους; Γι αυτό άλλωστε δεν τους πληρώνουν;
  3. Πόσα δις σαν ποσοστά έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι κάθε κατηγορίας και κυρίως οι συμβασιούχοι των 600 ευρω;
  4. Γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ 10 τουλάχιστον χρόνια τώρα έχει αναθέσει στο νομικό της σύμβουλο συνδικαλιστικά καθήκοντα και τον έχει «πιστοποιήσει», να κάνει συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, να δίνει συνεντεύξεις τύπου, να φτιάχνει σωματεία, να διορίζει και να ξεδιορίζει «συντονιστικά» συμβασιούχων και να λειτουργεί σαν συνδικαλιστικό στέλεχος σε συμβασιούχους οι οποίοι είναι και πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου;

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι σύμφωνα με την συνδικαλιστική δεοντολογία ή «τις όποιες άλλες δεοντολογίες υπάρχουν» και προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Αφήνουμε στην άκρη ότι οι χιλιάδες εργατικές δικαστικές εμπλοκές δείχνουν από μόνες τους την διαχρονική «επάρκεια» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Ερώτημα ακόμα σοβαρότερο: Γιατί οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ «συμπολιτευόμενες» και «αντιπολιτευόμενες» δεν είδαν τίποτα δεν ξέρουν τίποτα και δεν κατήγγειλαν ποτέ τίποτα;  Πως ονομάζεται αυτή η στάση, Ανοχή; Συνενοχή; ή  Διαπλοκή;

Είναι τυχαίο άραγε που τα ίδια συνδικαλιστικά στελέχη παρέα με γνωστούς εργατολόγους  διαλέγονται και κάνουν στρατούλες σχεδόν καθημερινά στα γνωστά πρωινάδικα;

Η ΑΣΕ πολλές φορές έχει καταγγείλει το φαινόμενο τη τελευταία δεκαετία. Πχ Διαβάζοντας προσεκτικά το δελτίο τύπου 4-1-2008 της ΓΣΕΕ, την ανακοίνωση της ΑΣΕ-ΟΤΕ 25-2-2003, το δελτίο τύπου της ΑΣΕ-ΟΤΕ Νοέμβρης 2006, την έκδοση «επισφαλής εργασία και εργατικοί αγώνες» Γενάρης 207 (σελ 56), θα καταλάβετε πάρα πολλά.

Φυσικά την λύση για όλη αυτή την παθογένεια μπορούν να δρομολογήσουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όσο γρηγορότερα «αναστείλει» και απαλλαγεί από την ανεκδιήγητη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τόσο καλύτερα.

ΑΣΕ-ΟΤΕ

Αθήνα: 10-01-2008

ΥΓ1: Ουδόλως μας ενδιαφέρει, ούτε έχουμε κάτι με το συγκεκριμένο πρόσωπο ούτε ξέρουμε αν εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Για την ενέργεια της ΓΣΕΕ η παροιμία λέει «Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου».

ΥΓ2: Φυσικά όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε επειδή θεωρούμε ότι η τέταρτη εξουσία των καναλαρχικών συμφερόντων θα επιτρέψει να αποκαλυφθούν τέτοια ζητήματα.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …