ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο Εργαζομένων Cosmote Technical Services), βρίσκει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να δέχονται μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση από την διοίκηση της εταιρείας αλλά και την πολιτική ηγεσία της χώρας σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους που εκπροσωπεί. Μια επίθεση που αφορά:

  1. Την υπογραφή της τελευταίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πενιχρές αυξήσεις για μια μικρή μερίδα χαμηλόμισθων συναδέλφων,

  2. Τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας που είναι «κομμένος και ραμμένος» στα θέλω της εταιρίας χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση μας,

  3. Την ακρίβεια στο σύνολο των αγαθών (τρόφιμα, καύσιμα, θέρμανση, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, νερό, μετακινήσεις…)

  4. Τους πολέμους που έχει ανοίξει το παγκόσμιο κεφάλαιο κοντά στην γειτονιά μας και όχι μόνο.

  5. Την υγεία που γίνεται πλέον αγαθό για λίγους και για όσους έχουν χρήματα να έχουν πρόσβαση.

  6. Την παιδεία που την κάνουν αγοραίο προϊόν και θέλουν τα παιδιά μας να γίνουν υποχείρια των τραπεζών με δάνεια από 18 χρονών, ενώ από την άλλη υποβαθμίζουν την αξία της δημόσιας & δωρεάν εκπαίδευσης.

  7. Τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που θέλει να καταργήσει το απεργιακό δικαίωμα, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, εφαρμόζει το ευέλικτο ωράριο εργασίας με 10ωρη ημερήσια εργασία, οδηγώντας τους εργαζόμενους να γίνουν σύγχρονοι δούλοι κτλ.

  8. Την «Τεχνητή νοημοσύνη», που θέλει να εφαρμόσει το παγκόσμιο κεφάλαιο κλέβοντας γνώση, δεξιότητες, εμπειρία, σπουδές, ιδέες για την αέναη και μόνο κερδοφορία του, χωρίς κανένα όφελος για την εργατική τάξη, τουναντίον να πετάξει με μια απόλυση στον κάλαθο των αχρήστων τους εργαζόμενους του κόσμου.

Σε αυτή τη συνθήκη, η ηγεσία του σωματείου μας που εκπροσωπείται οριακά πλειοψηφικά από την Ενιαία Δύναμη Εργαζομένων (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Ακομμάτιστοι), κάνει πλάτες στην εργοδοσία και έχει ανοίξει φαρδιά πλατιά τον δρόμο στην εταιρία να κάνει ότι θέλει. Υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση με κλειστή διαπραγμάτευση Προέδρου και Γραμματέα που δεν έχει καμία σχέση με το διαπραγματευτικό πλαίσιο που ζητήσαμε, ενώ απέχει παρασάγγας από τις ανάγκες των εργαζομένων, αφού:

1) Δημιούργησε ατομικές συμβάσεις και προσωπικές διαφορές στο σύνολο των εργαζομένων έτσι ώστε να μην παίρνουν αυξήσεις και ότι υπεραξία δημιουργεί ο εργαζόμενος να την καρπώνεται η εταιρεία,

2) Μπλοκάρει την εξέλιξη του εργαζόμενου μισθολογικά αλλά και τεχνολογικά με χαμηλής ποιότητας σεμινάρια.

3) Αγνοεί την ανθρώπινη υπόσταση του εργαζόμενου, με ένα μήνα αναρρωτική και 3μήνη μόνο όταν είναι εργατικό ατύχημα και με την κατ εξαίρεση έγκριση της εργοδοσίας.

4) Δέχεται στο σύνολο της. την αξιολόγηση της εταιρείας, χωρίς καμία γνώμη του σωματείου με συνέπεια την αύξηση της εντατικοποίησης και της αυθαιρεσίας στις απολύσεις βάση αξιολογίου.

5) Γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» την φτωχοποίηση των εργαζόμενων λόγω πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών σε όλα τα αναγκαία αγαθά και προτείνει «επαιτεία» για χρήματα ή κουπόνια.

6) «Κωφεύει και κλείνει τα μάτια της» στην ακατάπαυστη κερδοφορία της εταιρείας, ενώ δέχεται αμάσητη την όποια απαίτηση της εταιρείας για μείωση του μισθολογικού κόστους.

7) Έστηνε παρατηρητήρια στην εργολαβική μεταφορά τεχνογνωσίας και εργασίας και πλέον οι εργολάβοι κάνουν πάρτι ενώ τα αφεντικά των εργολαβικών εταιρειών στήνουν νέα εργασιακά κάτεργα με χειρότερες συνθήκες εργασίας κι από τις δικές μας.

8) Η υγεία και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας πάει στράφι, εθελοτυφλώντας και σιγοντάροντας την μετάβαση σε μονά συνεργεία στο σύνολο των τεχνικών συνεργείων της χώρας με συνέπεια την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

9) παρουσιάζει Μηδενική Συνδικαλιστική δράση και αντίδραση στις δεκάδες απολύσεις συναδέλφων και φέρνει κατ επέκταση την υποτίμηση στο σύνολο τους της προσωπικότητας του κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας.

10) Την αδιαφορία για κάθε νέο εργαζόμενο που παραιτείται από τον άλλοτε κραταιό ΟΤΕ, μην αντέχοντας την ανύπαρκτη εξέλιξη, την στασιμότητα και την ολοένα αύξηση της έντασης εργασίας.

11) Κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει που «εν μία νυκτί» κατάργησε όλα τα δικαιώματα της παλιάς Σύμβασης Εργασίας, έσβησε τον ΓΚΠ, τον Λογαριασμό Νεότητας και το Κεφάλαιο Αλληλοβοήθειας, χωρίς αντίσταση και με πλήρη παραδοχή.

12) Κατάργησε τα πτυχία των εργαζόμενων στο σύνολο τους, μη αναγνωρίζοντας τις σπουδές με αποτέλεσμα την αξία τους να την καρπώνεται η ίδια η εταιρία σε κέρδη.

Συνάδελφοι, οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά μας μετά από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι οι εξής:

  • Ή συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτούς που μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ, καταστρέφοντας τη ζωή και τα όνειρά μας,

  • Ή να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας και να συνταχθούμε με εκείνους που έχουν ηθική συνδικαλιστική δράση, έμειναν ελεύθεροι και ακηδεμόνευτοι χρόνια τώρα και παλεύουν για την δημιουργία κινήματος στους χώρους εργασίας για την πλήρη ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που μας φορτώσανε.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε  τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ και να τα στηρίξετε με την ψήφο σας, για να μπορέσουμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της διοίκησης και των συνεργατών της στο σωματείο.

Για μια ανατροπή στα σχέδια της εργοδοσίας,

για μια αγωνιστική δράση σε όλους τους τομείς εργασίας μας!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ !!!

ΑΣΕ-ΟΤΕ

21/03/2024

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …