Πραξικόπημα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ κατά της ΑΣΕ Καθαιρούν το Θανάση Φωλιά!!!

 Πραξικόπημα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ κατά της ΑΣΕ
Καθαιρούν το Θανάση Φωλιά!!!

      

   Συναδέλφισσες-φοι:

    Δεν τους έφτανε που επί 5,5 χρόνια υπηρέτησαν δουλικά και με φανατισμό το κόμμα και τη διορισμένη εργοδοσία Βουρλούμη.

   Δεν τους έφτανε που με την ανοχή ή και τη συνενοχή των άλλων παρατάξεων αν και μειοψηφία έχουν μετατρέψει την ΠΕΤ-ΟΤΕ σε παραμάγαζο της Ρηγίλλης και άντρο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

   Μαθημένοι όλα αυτά τα χρόνια, στη δουλοπρέπεια, στη διπλοπροσωπία, τη ρουφιανιά, και το ρουσφέτι, βλέποντας την  κυβέρνηση που υπηρέτησαν ότι κατέρρευσε ,  αμέσως  έτρεξαν να πιαστούν και  να προσφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις υπηρεσίες τους στα νέα αφεντικά της D.T.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούν συμβόλαιο!

    Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 14-09-09, οι ηγετίσκοι της  ΔΑΚΕ με  συνεταίρους της, την «Ακομμάτιστη (Κ)ενότητα» (σχηματίζοντας μεταξύ τους  μια συγκυριακή οριακή πλειοψηφία 19 στους 35) κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του εκπρόσωπου της ΑΣΕ στην Ε.Ε  της ΠΕΤ-ΟΤΕ και  Αναπ. Γραμματέα του σωματείου Θανάση Φωλιά και με το “αποφασίζωμεν και διατάσωμεν”, αποφάσισαν πραξικοπηματικά με 19 ψήφους υπέρ2 κατά (ΕΣΚ) και 14 αποχές (ΠΑΣΚΕ, ΑΣΕ) να καθαιρεθεί ο συνάδελφος και σε άλλο Δ.Σ να ζητήσουν από την ΑΣΕ να τον αντικαταστήσει!!!

   Με  πρόσχημα την άρνηση του να παραστεί σαν Αν. Γραμματέας της ΠΕΤ – ΟΤΕ, και να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτός και τα άλλα δυο μέλη της ΑΣΕ, τη συνεδρίαση του ΔΣ, που ετσιθελικά μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη.

   Τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται όμως από το καταστατικό. Ο συνάδελφος έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους, και κατέχει δικαιωματικά αυτή τη θέση.

   Με θράσος χιλίων πιθήκων γράφουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ψήφο των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

   Στην επεισοδιακή συνεδρίαση μάλιστα, οι ιδεολογικοί απόγονοι των γιοσμάδων και γκοτζαμάνηδων, απειλούσαν με εκφράσεις «είσαι το κακό σπυρί και θα το σπάσουμε, θα φας πολύ ξύλο κ.λ.π » και του ζητούσαν να κάνει δήλωση μετανοίας για να τον συγχωρήσουν!

   Όχι δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία για να αποφασίσουν αν πρέπει να τον δείρουν ή να τον σκοτώσουν – τουλάχιστον ακόμα…

   Συναδέλφισσες- φοι:

   Με τη μη συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης, τους χαλάσαμε το πρόσχημα της τετραήμερης διαμονής σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που είχαν οργανώσει  για να «διαδηλώσουν κατά της αντεργατικής πολιτικής».  ( Στη μόνη διαδήλωση που παρέστησαν όμως, ήταν μέσα στα εγκαίνια της έκθεσης, σαν χειροκροτητές του Καραμανλή )

   Αυτά για την αφορμή. Οι πραγματικοί λόγοι του πραξικοπήματος όμως είναι άλλοι.   Μας μισούν για τη δράση και τις αποκαλύψεις μας:

  • Γιατί καταγγείλαμε την «εθελούσια» που υπόγραψαν με τον Βουρλούμη, και  κατάργησαν τα εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο στον ΟΤΕ αλλά σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Γιατί αποκαλύπτουμε τα πάντα στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Από το δουλεμπόριο στον ΟΤΕ, την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο ενεργό δίκτυο που παραβιάζει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, από τις καταγγελίες μας στην ΑΔΑΕ για το ρόλο της ΟΤΕ-PLUS κ.λ.π.
  • Εφαρμόζουμε την εναλλαγή στα όργανα του σωματείου, ενώ αυτοί είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές.
  • Πηγαίνουμε για δουλειά και δεν ασκούμε το δικαίωμα της απαλλαγής από την εργασία.            
  • Όλοι αυτοί, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος κ.λ.π έχουν πάνω από 15 χρόνια να κάνουν έστω ένα μεροκάματο.
  • Δεν εφαρμόζουμε την «ομερτά» που θέλουν να επιβάλλουν και δεν παίρνουμε τη συνδικαλιστική αποζημίωση.

   Αυτοί και χιλιάδες άλλοι μεταξύ των οποίων και το κάψιμο της σβάστικας στο Σύνταγμα για να μην παραχωρηθεί ο ΟΤΕ στη D.T.  είναι οι λόγοι που έχασαν την ψυχραιμία τους και εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των εκλογών βρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελώντας συμβόλαιο, νομίζουν ότι μπορούν να εξοβελίσουν την ΑΣΕ και το Θ. Φωλιά από τις διαδικασίες του εργατικού κινήματος.

   Είναι όμως γελασμένοι, ματαιοπονούν, εμείς δεν σταβλιζόμαστε σε κανένα κομματικό τους μαντρί για να μας διαγράψουν.

     Για να κρίνετε την  τραγελαφικότητα και αντιφατικότητα ορισμένων ακούστε και αυτό:

   Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΤ-ΟΤΕ  (ο οποίος ούτε ενημέρωσε το  Φωλιά ότι θα λείπει, ούτε καμία συνεργασία έκανε μαζί του για να τον αντικαταστήσει στη Θεσσαλονίκη)  ενώ η παράταξή του (ΠΑΣΚΕ) απείχε από την ψηφοφορία και δεν συμμετείχε στη διαδικασία, αυτός σαν Γεν. Γραμματέας παρέμεινε στη θέση του και δεν αποχώρησε, θέλοντας να νομιμοποιήσει  στην ουσία το πραξικόπημα. Τι συμβαίνει, τόσο πολύ τον «κρατάει» η ΔΑΚΕ ή δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται;

   Σημειώνουμε για άλλη μια φορά πέρα από το γνωστό και μη εξαιρετέο Μαριόλη που έχει τους λόγους του τώρα που πήρε σύνταξη να διαλύσει την ΠΕΤ-ΟΤΕ και να την κάνει «μουσείο»  και τα ονόματα των τριών άλλων «Ακομμάτιστων» που ήρθαν για να «εξυγιάνουν» το Σ.Κ.

   Είναι ο Ανδρέας Αργυρόπουλος από την Ξάνθη, ο Δημ. Αλεξανδρίδης από τη Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Φλώρος από τη Ρόδο.  Οι δύο τελευταίοι μάλιστα δηλώνουν «δημοκράτες».   Ας αναρωτηθούν οι ψηφοφόροι τους, γι’ αυτό τους ψήφισαν για να ξεσκονίζουν τα παπούτσια της ΔΑΚΕ;

   -Τους πληροφορούμε τους ίδιους και τα αφεντικά τους, ότι δεν θα τους περάσει.

   -Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους συναγωνιστές σε εγρήγορση και έμπρακτη συμπαράσταση.

   -Το ιστορικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν είναι ιδιοκτησία μιας παρέας – ανήκει σε όλα τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

   -Πρέπει να τσακίσουμε την αυθάδεια και τον ετσιθελισμό ορισμένων πριν επεκταθεί και γίνει «θεσμός» σε όλα τα συνδικάτα.

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

   Οκτώβρης 2009

ΥΓ: Αν το καταστατικό της ΝΔ (όπως καταγγέλλεται) έχει παραβιαστεί κατά το δοκούν, της ΠΕΤ-ΟΤΕ το έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …