Έτσι κλείσαμε την OTEplus! – (΄Β Μέρος)

 Παράλληλα εκτός απο την ΑΔΑΕ πηγαίναμε σε επιθεωρήσεις εργασίας σε τεχνικά τμήματα και οι επιθεωρήσεις επέβαλαν πρόστιμα  στην OTEplus.

ep erg prostimo

    Με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στα Επίκαιρα του Απριλίου 2014 όπου έδωσε την χαριστική βολή στη γερμανική διοίκηση αποκαλύπτοντας με στοιχεία της ΑΣΕ την παρελκυστική τακτική της ΑΔΑΕ και του πρόεδρου της.

epikaira 30-04-2014 gai ote ejofyllo

epikaira 30-04-2014 gia ote selida 3

epikaira 30-04-2014 gia ote selida 4

epikaira 30-04-2014 gia ote selida 5

epikaira 30-04-2014 gia ote selida 6

 

    Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια στα Δ.Σ καταγγέλλαμε να κλείσει η δουλεμπορική OTEplus και όλες οι παρατάξεις σφυρίζαν αδιάφορα.

   Για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν πως θα διορίσουν συγγενικά τους πρόσωπα και γι’ αυτό δεν μιλούσαν.

   Δεν υπάρχει εργασιακός χώρος του ΟΤΕ και της Cosmote που να μην συναντήσεις παιδιά, ανίψια, γυναίκες, μπατζανάκια, κουμπάρους και λοιπούς συγγενείς των εργατοπατέρων.

   Γι’ αυτή μας την δράση όλοι μαζί εργοδοσία και συνδικαλιστικά στελέχη είχαν την ίδια στάση.

   Όλοι μαζί και φανερά αλλά κυρίως από το παρασκήνιο κτυπούσαν την ΑΣΕ με φανατισμό.

Πως η διαπραγματευτική ομάδα μετέτρεψε μια νίκη σε ήττα.

   Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι τέλος του χρόνου η OTEplus κλείνει.

   Τότε λοιπόν ήρθε η εργοδοσία και άρχισαν τα παζάρια με την διαπραγματευτική ομάδα και όλες τις παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ και ενώ ήταν υποχρεωμένοι να κλείσουν την OTEplus αντί να επιμείνουν να ενταχτούν όλοι με τα ίδια δικαιώματα και στο μισθολόγιο του ΟΤΕ με διάφορα ανταλλάγματα όπως, η μεταφορά συγγενικών τους προσώπων κυρίως σε καταστήματα του ΟΤΕ για να ενταχτούν στον ΟΤΕ, απαλλαγές εργασίας,  χρηματοδότηση των ταξιδιών κ.λ.π. κατέληξαν στην περίφημη ΣΣΕ που υπέγραψαν.

 Μ’ αυτό επιδίωξαν:

1.  Να μειωθούν τα συνολικά έξοδα της εταιρείας σε ότι αφορά τους μισθούς των εργαζομένων (μείωση εργασιακού κόστους).

2.  Να διατηρηθούν τα προνόμια του παρασιτισμού, τα επιδόματα θέσης, τα μπόνους κ.λ.π των 2200 προϊσταμένων που τη μερίδα του λέοντος έχει το διοικητικό προσωπικό.

3.  Να εντάξουν τους εργαζόμενους της OTEplus όπως προαναφέρουμε όχι με τα ίδια δικαιώματα και τους ίδιους μισθούς αλλά να φτάσουν το εισαγωγικό μισθό όπως ίσχυε για τους παλαιούς δηλαδή τα 1008 ευρώ μετά από 30 χρόνια.

4.  Από την άλλη θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι της OTEplus οι οποίοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι τελείως θα τους ψηφίσουν παρουσιάζοντας ότι τους έκαναν ρουσφέτι, για μια διαδικασία που όχι μόνο δεν είχαν καμία συμμετοχή όπως αποδεικνύουμε με τόσα ντοκουμέντα ήταν νίκη της ΑΣΕ, αλλά συμμετείχαν να τους υποβαθμίσουν και να μπουν με τους μισθούς που μπήκαν για να τους ξαναέχουν όμηρους.

5.  Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά άφησαν εκτός τους συμβασιούχους με δικαστικές αποφάσεις και άνοιξαν όχι απλά την κερκόπορτα αλλά την κεντρική πύλη στην επόμενη φάση να πάνε όλο το προσωπικό στο μισθολόγιο που τοποθέτησαν τους εργαζόμενους την πρώην OTEplus .

Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι τρανταχτά.

   Η ένταξη των εργαζομένων της OTEplus και για την εργοδοσία και για τους συνδικαλιστές – εργατοπατέρες ήταν ένα έργο που υποχρεώθηκαν να διεκπεραιώσουν με βαριά καρδιά.

   Έτσι λοιπόν κατάφεραν από μια δικιά μας νίκη το κλείσιμο της OTEplus όπως έχουμε ξαναπεί να κερδίσουν μια συνολική ήττα για όλους τους εργαζόμενους.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους παλιούς και τους ενδιάμεσους και τους νέους από την OTEplus να μην ακούνε τους μαυρογιαλούρους που για να ψηφοθηρήσουν παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.

   Να στηρίξουν φανατικά το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ για να μπορέσουμε να παλέψουμε και να επιβάλουμε να ενταχτούν στη συνέχεια όλοι οι εργαζόμενοι στο προηγούμενο μισθολόγιο και να μην ριψοκινδυνεύσουν και να μην ματαιοπονούμε όλοι μαζί από την μια να κερδίζουμε νίκες και να πηγαίνουν οι ίδιες παρατάξεις και οι διαπαραταξιακοί διαπραγματευτές -αν τους ξαναψηφίσετε- να καταλήγουν σε συμφωνίες σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα του τεχνικού κόσμου παλαιών και νέων.

Τη ΝΙΚΗ θα φέρει ο ΑΓΩΝΑΣ!

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

Η ΑΣΕ εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!