Πρωτοσέλιδο άρθρο στο περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορούν από στοιχεία της ΑΣΕ.

epikaira 30-04-2104

Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία.

Σε κίνδυνο το απόρρητο επιχειρηματικών, προσωπικών και δημόσιων επικοινωνιών…
Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Στα χειρότερα χέρια έχει εναποτεθεί η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Το απόρρητο, που δεν αφορά μόνο στην ασφάλεια των επικοινωνιών των νοικοκυριών, ώστε να μην παραβιάζονται προσωπικές επικοινωνίες, αλλά και στην ασφάλεια επιχειρηματικών συνδιαλέξεων, όπως και δημοσίων λειτουργών που εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς, έχει ακυρωθεί λόγω της πολιτικής που υιοθετεί ο Οργανισμός για να αυξήσει τα κέρδη του!
Την ίδια ώρα, η Deutsche Telekom σε συνεννόηση με τους ντόπιους συνεργάτες της δυναμιτίζει για μια ακόμα φορά τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η οποία πίσω από τα κενά στην ασφάλεια των επικοινωνιών και την καταστρατήγηση των κανόνων της αγοράς βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες…
H«γερμανοποίηση» του ΟΤΕ έπληξε και πλήττει την ασφάλεια των επικοινωνιών, όπως με απόφασή της έχει δηλώσει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Το 2010 η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο στον ΟΤΕ. Η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, ωστόσο, έγραψε την απόφαση της ΑΔΑΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Κρίνοντας προφανώς πολύ πιο συμφέρουσα την πληρωμή προστίμων από τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών –κι αφήνοντάς μας, μάλιστα, με την απορία αν η Deutsche Telekom θα έκανε το ίδιο και στη Γερμανία…–, επέτρεψε να συνεχιστεί το πάρτι των εργολάβων στα δίκτυα του ΟΤΕ.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Τετάρτη 30 Απριλίου

Διαβάστε Επίσης

ΑΔΑΕ , ΕΣΡ & Τι έχει συμβεί με το σωματείο μας ;

Όταν έχεις αυτοδυναμία μπορείς να αλλάξεις την σύσταση της ΑΔΑΕ, που τόλμησε να ζητήσει στοιχεία …