ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΡΙΝΗ: Τα έργα του ΟΤΕ… την έστειλαν στο Νοσοκομείο!

Όχι μόνο σωριάστηκε στο έδαφος, όχι μόνο τραυματίστηκε, αλλά θα ταλαιπωρηθεί για πολλούς μήνες ακόμη, αφού η πλήρης αποκατάστασή της σύμφωνα με γνωματεύσεις των θεράποντων ιατρών της μπορεί να γίνει με πιθανότητα 50-50! Ο λόγος για την Αντα Μπαλή, γνωστή Πατρινή από την ενασχόλησή της με τα μουσικά σχήματα του Δήμου και σύζυγο του γνωστού δικηγόρου και πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπαλή.

Η γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, είχε σταθμεύσει το όχημά της στην περιοχή της Αγίας Αλεξιώτισσας. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής περπατούσε με κατεύθυνση το όχημά της όταν ξαφνικά γλίστρησε λόγω των παρατημένων χωμάτων και χαλικιών που υπήρχαν στο σημείο και βρέθηκε στο έδαφος. Στην διασταύρωση των οδών Ταγματάρχου Ζακυνθινού και Μενούνου εκτελούσε έργα εργολάβος του ΟΤΕ ο οποίος σύμφωνα με όσα αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τονίζει ο δικηγόρος και σύζυγος της παθούσας Βασίλης Μπαλής… δεν είχαν οριοθετηθεί με προειδοποιητικά σήματα και φυσικά… δεν είχαν «μαζευτεί»! Η γυναίκα σφάδαζε από τους πόνους. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ρήξη στο μηριαίο και υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Φυσικά παραμένει κλινήρης, ενώ με βάση την εκτίμηση των ιατρών θα χρειαστούν μήνες για την αποκατάστασή της, ελπίζοντας βέβαια στην πλήρη αποθεραπεία της αν όλα πάνε καλά!

Η γυναίκα υπέστη σοκ, θα αναγκαστεί για πολλούς μήνες να αλλάξει την ζωή της και όλα αυτά επειδή ένας εργολάβος… δεν φρόντισε να κάνει τα αυτονόητα (πάντα σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου και συζύγου).

Επίσης είναι σαφές θα πρέπει και η οικογένειά της να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κυρίας Μπαλή, αφού είναι βέβαιο πως θα χρειάζεται βοήθεια. Η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, «κυρίως για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα τέτοιας αδιαφορίας» δήλωσε στον «Κόσμο» ο κ. Μπαλής.

Σύμφωνα με το νόμο «η παράλειψη της λήψης αυτών των μέτρων επιμέλειας συνιστά ακριβώς την παράνομη συμπεριφορά (π.χ. μη λήψη μέτρων σε ανεγειρόμενη οικοδομή με συνέπεια την είσοδο κλεπτών στο γειτονικό διαμέρισμα ή με συνέπεια τον τραυματισμό διερχόμενων πολιτών). Για την εφαρμογή του 914 Α.Κ. προϋποτίθεται επίσης η υπαιτιότητα του εργολάβου, ο οποίος ευθύνεται ακόμη και για ελαφριά αμέλεια, καθώς και η επέλευση κάποιας ζημίας σε ένα πρόσωπο! Όταν το παράνομο αποτέλεσμα της αδικοπραξίας του εργολάβου συνίσταται σε βλάβη του σώματος ή της υγείας ενός προσώπου κι ανεξάρτητα από το αν η ευθύνη του πρώτου είναι υποκειμενική ή αντικειμενική, το 929 εδ.α Α.Κ. παρέχει αξίωση αποζημίωσης στο θύμα της αδικοπραξίας, τόσο για τα νοσήλια και τη ζημία που ήδη επήλθε όσο και για τη μελλοντική ζημία του, δηλαδή για ό,τι εξαιτίας της αδικοπραξίας θα στερείται στο μέλλον ή θα ξοδεύει επιπλέον λόγω αύξησης των δαπανών του»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΚΟΣΜΟΣ”

ergo 1 ergo 2 ergo 3 ergo 4

ΠΗΓΗ: dete.gr

 

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …