Σκλαβενίτης: Μοιράζει μπόνους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζόμενους.

Σκλαβενίτης: Μοιράζει μπόνους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζόμενους

Σκλαβενίτης: Μοιράζει μπόνους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζόμενους.

 Τελευταία Ενημέρωση
Γιώργος Μανέττας

Σε αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλλει

Έκτακτο bonus ύψους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζομένους της μοίρασε η Σκλαβενίτης, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη καταβληθεί και τονίζουν πως γίνεται ως αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλλει.

Υπενθυμίζεται πως η Σκλαβενίτης σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς δρομολογεί έκτακτες προσλήψεις άνω των 1.000 εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Επιπλέον, με επίσημη ανακοίνωση δήλωσε υπέρμαχος των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων των σούπερ μάρκετ, από την αθρόα προσέλευση των καταναλωτών αφότου ξέσπασε και στην Ελλάδα η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Μάλιστα, το πρώτο κατάστημα που ολοκλήρωσε το σχεδιασμό της υλοποίησης της ελεγχόμενης εισόδου καταναλωτών με το σύστημα των καρτών ήταν αυτό της Σκλαβενίτης στην Χαλκηδώνα. Επιπλέον, για τους περίπου 25.000 υπαλλήλους που εργάζονται στα περίπου 500 καταστήματα του δικτύου της, έχει εξασφαλίσει υγρά αντισηπτικά και γάντια για όλους τους εργαζομένους της, ώστε να μπορούν κάθε στιγμή να χρησιμοποιούν τον ενδεδειγμένο τρόπο απολύμανσης.

Νωρίτερα, την απόφαση να χορηγήσουν έκτακτα bonus στους εργαζομένους τους, σε αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές λαμβάνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μπόνους και από Μασούτη, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον «Μασούτη» και την Lild Hellas, ετοιμάζεται και η ΑΒ Βασιλόπουλος να προχωρήσει στην παροχή κάποιας έκτακτης οικονομικής στήριξης στους υπαλλήλους του δικτύου της.

Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα Μασούτης αποφάσισε να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζομένους της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης με επιστολή προς τους εργαζομένους, στην οποία υπογράμμιζε την ουσιαστική συμβολή τους αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού

 «Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως και η Lild Hellas αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού Covid-19.

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την αφοσίωση όλων για τη  γρήγορη και αποτελεσματική προσαρμογή στις νέες συνθήκες. Οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους τους εργαζομένους της εταιρίας μας για την υπερπροσπάθειά τους και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τα 225 καταστήματα και τα 5 εφοδιαστικά κέντρα της Lidl Ελλάς στην Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε. Για αρχή, επιβραβεύοντας την προσπάθεια αυτή όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις», ανέφερε σχετικά o Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …