Εργαλειοποιούν τον κορονοϊό και βάζουν στο γύψο τα εργατικά δικαιώματα!

Εργαλειοποιούν τον κορονοϊό και

βάζουν στο γύψο τα εργατικά δικαιώματα!

Ύποπτη φωτογραφική διάταξη με άλλοθι τον κορονοϊό.

Ξεπληρώνουν γραμμάτια προς τον ΟΤΕ της Deutsche Telekom!

   Ο σχεδιασμός της Deutsche Telekom για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ εδώ και πολύ καιρό ήταν να μεταφερθούν εργαζόμενοι, κυρίως οι τεχνικοί και οι υπάλληλοι καταστημάτων, σε θυγατρικές.

   Αυτή η πολιτική, αποτέλεσε την θρυαλλίδα που ξέσπασε η απεργία διαρκείας των εργαζόμενων του ΟΤΕ που κράτησε 19 μέρες.

   Και ενώ υπογράφηκε Σ.Σ.Ε ανάμεσα στην διοίκηση του ΟΤΕ και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ που «μετέθετε» το πρόβλημα αυτό για μετά από 18 μήνες, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση ή «διαβούλευση» ακόμα και με τους οσφυοκάμπτες της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην προχθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ 20-03-2020), διαβάζουμε έκπληκτοι τα εξής:

Άρθρο δέκατο

Μεταφορά προσωπικού σε επιχειρήσεις εντός του ιδίου ομίλου

  1. «Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ο εργοδότης του οποίου η επιχειρηματική δραστηριότητα πλήττεται σημαντικά ή τελεί υπό απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του με βάση τις κείμενες κανονιστικές πράξεις, δύναται να μεταφέρει προσωπικό από επιχείρηση του ομίλου σε επιχείρηση του ιδίου ομίλου, κατόπιν σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας».

   Να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες η τράπεζα Πειραιώς εκβιάζοντας, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να μεταφερθούν σε θυγατρική καταργώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, μειώνοντας τους μισθούς και προσλαμβάνοντάς τους σαν νέους εργαζόμενους!

   Καταγγέλλουμε την συμπαιγνία κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και διοίκησης του ΟΤΕ που στόχο έχει όχι την αντιμετώπιση λόγω έκτακτων συνθηκών προβλημάτων που προέρχονται από τον κορονοϊό αλλά την διευθέτηση και πληρωμή γραμματίων που εξοφλεί η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη προς την γερμανική  εταιρεία του ΟΤΕ της Deutsche Telekom.

   Όπως λέει ο λαός, τώρα που βρήκαμε παππά να θάψουμε καμιά δεκαριά… εργατικά δικαιώματα!

   Η δουλοπρέπεια των υπουργών του Μητσοτάκη δεν εξαντλείται μόνο στο γλείψιμο του Γεωργιάδη που ευχαριστεί τον Τσαμάζ για το 1520 αλλά στο ότι παραμένουν κατ’ εξαίρεση τα τηλεπικοινωνιακά καταστήματα ανοιχτά, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος, παρά μόνο για να εισπράττουν λογαριασμούς και να πουλάνε πακέτα.

   Στον αντίποδα, η Μέρκελ στην Γερμανία, έκλεισε όλα τα καταστήματα της μαμάς  Deutsche Telekom από τις 18 Μάρτη!!!

Με το μύνημα “τα λέμε ξανά σύντομα” η Deutsche Telekom  ειδοποίησε τους Γερμανούς καταναλωτές.

   Εδώ, λειτουργούν επίσης και τα περιβόητα γκέτο των Call centers όπως αυτό της Cosmote evalue με εργαζόμενους  που ψάχνουν να αγοράσουν αντισηπτικά μαντηλάκια, γάντια και μάσκες για να προστατευτούν!

   Και ενώ έχουν αποσύρει τους προϊστάμενους που δίνουν εντολές από το σπίτι, έκαναν απολύμανση στο Δ.Μέγαρο του ΟΤΕ και στην Παιανία που μπορεί να επισκεφτεί ο Τσαμάζ και η παρέα του, αλλά τα τεχνικά τμήματα και τα καταστήματα παραμένουν χωρίς απολύμανση!

   Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση με αφορμή την μάστιγα του κορονοϊού, που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία, έχει προτεραιότητα την κερδοφορία των επιχειρήσεων και των εταιρειών και βάζει στον γύψο όλα τα εργασιακά δικαιώματα!

Χρειάζονται όμως έκτακτες αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες;

   Το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και η τηλεργασία, απέδειξε ήδη τη σαθρή βάση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Οι φαιδρές επικοινωνιακές παραινέσεις του υπουργού ψηφιακής πολιτικής «να μην χρησιμοποιούμε το ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα 9 – 5», αποδεικνύει αυτό που φωνάζαμε τα τελευταία χρόνια κόντρα στην ΟΜΕΡΤΑ του συστήματος και των διαπλεκόμενων Μ.Μ.Ε.

   Η ιδιωτικοποίηση και η ανταγωνιστικότητα δεν ακρίβυνε μόνο τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (πληρώνουμε το ακριβότερο ίντερνετ στην Ευρώπη) αλλά έφερε αποεπενδύσεις και αποσάθρωση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας.

   ΝΑΙ, χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις. Να γίνει έστω μερική κρατικοποίηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών όπως έγινε στην Ιταλία.

  • Να δοθεί δωρεάν επαρκής χρόνος ομιλίας και δεδομένων απ’ όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους για όσο διάστημα διαρκεί η επιδημία.
  • Να αντληθούν άμεσα συμπεράσματα από την καταστροφική πολιτική που ασκήθηκε στις τηλεπικοινωνίες τα τελευταία χρόνια και να μπουν οι βάσεις ενός δημόσιου και κοινωνικού ΟΤΕ.
  • Να κλείσουν άμεσα όλα τα call center και όλα τα καταστήματα που αποτελούν δυνητική πηγή μετάδοσης του κορονοϊού και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των τεχνικών στις απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες, χωρίς επισκέψεις στα σπίτια των συνδρομητών πελατών.  

   Όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ δηλώνουμε παρόντες και θα συνεχίσουμε με αλληλεγγύη να εργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα για την αύξηση της κερδοφορίας της κρατικής γερμανικής εταιρείας Deutsche Telekom που ελέγχει τον ΟΤΕ.

   Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή διάταξη και να πάρει άμεσα μέτρα για την άμεση δημιουργία των αναγκαίων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, την πρόσληψη όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα και παραμένει άνεργο και υποαπασχολούμενο, την άμεση εθνικοποίηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας και τη δημιουργία όσων κλινών απατούνται για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι που έρχεται και κτυπάει και την χώρα μας.

   Αυτά είναι τα πρώτα βασικά μέτρα που πρέπει να παρθούν και όχι οι φωτογραφικές διατάξεις και τα ρουσφέτια προς την Deutsche Telekom και τους άλλους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 23-03-2020

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …