Γενναία κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ & της Deutsche Telekom λόγω κορονοϊού!

Γενναία κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ

& της Deutsche Telekom λόγω κορονοϊού!

   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα τεραστίων διαστάσεων προσφορά της εταιρείας όχι μόνο προς τους πελάτες της αλλά σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο που πλήττεται λόγω της φοβερής επιδημίας του κορονοϊού.

   Η προσφορά αυτή περιλαμβάνει:

  1. Δωρεά προς το ελληνικό δημόσιο των κερδών του ομίλου ΟΤΕ του πρώτου εξαμήνου του 2020. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο με δεδομένο ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ υπολογίζονται σε 1.000.000 ευρώ την ημέρα!

Μοναδική προϋπόθεση που βάζουν οι δωρητές είναι να αξιοποιηθούν υποχρεωτικά για το άμεσο άνοιγμα κλειστών ή υπολειτουργούντων δημόσιων νοσοκομείων και πτερύγων τους (π.χ. Λοιμωδών, Παμμακάριστος, Φλέμινγκ, Χαλκίδας) κ.λ.π.

  1. Επιπλέον ο κ. Τσαμάζ προσφέρει τους προσωπικούς μισθούς του και τα μπόνους 6 μηνών που ανέρχονται σε 832.762 ευρώ!

Το ίδιο δεσμεύονται ότι θα κάνουν και 350 στελέχη από το ανώτερο μάνατζμεντ από υποδιευθυντή και πάνω. Θα συγκεντρωθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με δεδομένο ότι οι γενικοί διευθυντές αμείβονται με 500.000 ευρώ, οι Διευθυντές με 100.000 ευρώ κ.λ.π.

Μοναδικός όρος να χρησιμοποιηθούν τα ποσά αυτά για την δημιουργία καινούργιων Μ.Ε.Θ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) για την διάσωση όσων το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που θα πληγούν από τον κορονοϊό.

Η γενναία αυτή κίνηση από τον κ. Τσαμάζ και τα στελέχη του  αποτελεί κόλαφο προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας που δήλωσαν ότι παραχωρούν το μισό μισθό τους μόνο για 2 μήνες! Οι δωρεές αυτές δείχνουν επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται πολύ πιο μπροστά και σε αντίθεση με την μυωπική λογική που επιδεικνύει το πολιτικό προσωπικό της χώρας! Δείχνει επίσης την τεράστια σημασία που δίνει η μεγάλη γερμανική εταιρεία για την εταιρική της ευθύνη και την προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο.

Το παράδειγμα αυτό αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες Vodafon, Wind κ.λ.π. γιατί ως γνωστόν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα και το κλείσιμο λόγω κορονοϊού, όπως έχει γίνει με όλες τις άλλες μικρές, μεσαίες κ.λ.π επιχειρήσεις και καταστήματα της χώρας.

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι η προσφορά αυτή αποτελεί το τίμημα που θα πληρώσουν και που είχε προσυμφωνηθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σαν αμοιβή για την προκλητική εξαίρεσή τους. Οι φήμες αυτές όμως είναι ανυπόστατες και αναμένεται να διαψευστούν κατηγορηματικά.

  1. Προσφορά προς όλους τους πελάτες του ομίλου ΟΤΕ με δωρεάν τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και απεριόριστων GB για 3 μήνες, ανάλογα με το συμβόλαιο που έχει ο κάθε χρήστης.

Επίσης δεν θα διακοπεί καμία σύνδεση λόγω χρεών και επαναλειτουργούν άμεσα όσες ήδη είχαν διακοπεί.

  1. Προς όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ιδιαίτερα στους τεχνικούς αλλά και στους εργαζόμενους στα καταστήματα, στα Call center της Cosmote e-value και στους εργαζόμενους των εργολαβικών εταιρειών που κινδυνεύουν καθημερινά να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό στους γονείς τους και σε άλλα οικεία πρόσωπα για να προσφέρουν προς το κοινωνικό σύνολο τις απαραίτητες γι’ αυτό εργασίες όπως:

Πούλημα πακέτων, συσκευών, «ψήσιμο του πελάτη», πίεση χρεοφειλετών για να πληρώσουν εισπράξεις λογαριασμών, αναπάντητες από το 11888 κ.λ.π.

Προς όλους αυτούς:  Η εταιρεία εκφράζοντας την ευαρέσκειά της δήλωσε ότι θα καταβάλει κανονικά και στην ώρα του ολόκληρο το δώρο Πάσχα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι!

Επίσης, με την μεσολάβηση και την επιρροή της καγκελάριου της Γερμανίας Α.Μέρκελ, εξασφάλισαν κατ’ εξαίρεση για την Ελλάδα, το ορθόδοξο Πάσχα των Ελλήνων φέτος να πέσει Κυριακή για να μπορούν να ξεκουραστούν μαζί με τις οικογένειες τους!

   Θα ήταν αστοχία να μην επισημάνουμε την ευαισθησία προς τους εργαζόμενους τεχνικούς του οργανισμού, που έκφρασε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών με το παρακάτω εύγλωττο e-mail:

  Αποφεύγουμε την εργασία σε οικία πελάτη όπου φαίνεται ή υπάρχει ένδειξη ότι ο πελάτης νοσεί.  

  Σε περίπτωση που η περιοχή είναι επιβαρυμένη με πολλά κρούσματα: Χρησιμοποιούμε γάντια και φροντίζουμε να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας ή να κάνουμε συνεχή χρήση απολυμαντικού gel.

   Συστάσεις σίγουρα υπερβολικές γιατί ως γνωστόν…. άμα είναι να σου τύχει θα σου τύχει!

   Τέλος, έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι οι προσφορές αυτές αποτελούν και έναν έμπρακτο αποχαιρετισμό προς τον πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης που έφυγε χθες Μανώλη Γλέζο και ότι η αντίθεσή του στην παραχώρηση του ΟΤΕ στους Γερμανούς και οι φόβοι του για την ιδιωτικοποίηση του και τον ρόλο της Γερμανικής εταιρείας, δεν ήταν δικαιολογημένοι.

   Θυμίζουμε ότι τότε, στις 24 Μαρτίου του 2008, ο αείμνηστος ήρωας της αντίστασης κατά του Ναζισμού επισκεπτόμενος τους απεργούς του ΟΤΕ είχε δηλώσει:

 «Βρίσκομαι εδώ, στο πλευρό σας, συμπαραστάτης στον αγώνα σας για να μην εκχωρηθεί ο ΟΤΕ στους ξένους, για να μην παραχωρηθεί στους ιδιώτες.

Είναι απαράδεκτο η πιο κερδοφόρα δημόσια ελληνική επιχείρηση, να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Ακόμα χειρότερο είναι να περνάει στα χέρια ξένων κι ακόμα πιο χειρότερο γεγονός η ανάθεση της διοίκησης στα χέρια ξένων και μάλιστα της γερμανικής Deutsche Telekom.

Διότι με την ίδια λογική, αν οι έλληνες είναι ανίκανοι να διοικήσουν μια δημόσια επιχείρηση, πρέπει να κληθούν όπως διοικήσουν και την ίδια την Ελλάδα, οι ξένοι.

Ο ελληνικός λαός με ανυπολόγιστες θυσίες, κατέκτησε τη λευτεριά του και συνέβαλλε καθοριστικά στην ήττα του ναζισμού στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα να έρχονται με πρόσκλησή μας οι Γερμανοί να κατακτήσουν την Ελλάδα. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και στους έλληνες πολίτες από τις ζημιές που προξένησαν στην κατοχή».

ΑΣΕ

Αθήνα: 01-04-2020

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …