Ανακοίνωση για τις εκλογές στην Cosmote.

    «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα

                                           κακιά σκουριά δεν πιάνει.»

   Χαστούκι του παλιού και του νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού στο άντρο της Cosmote!

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Παροξυσμός ψυχολογικής βίας, χυδαίων φημών και εργοδοτικής τρομοκρατίας κατακλύζουν τελευταία όλους τους εργασιακούς χώρους του ΟΤΕ.

   Η παρασιτική Νομενκλατούρα του Δ. Μεγάρου, Δοτοί Προϊστάμενοι, Εργατοπατέρες – Βουρλουμάκια, ασπόνδυλοι οσφιοκάμπτες και οπαδοί της τούμπας και της κωλοτούμπας έχουν επικεντρωθεί σε έναν και μόνο στόχο.

   Με την ευκαιρία των εκλογών στα σωματεία του ΟΤΕ προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα τρόμου και ανασφάλειας σε όλους τους εργαζόμενους με κύρια επιδίωξη την επικράτηση ενός υποταγμένου εργοδοτικού και πεμτοφαλαγγίτικου συνδικαλισμού.

   Βασιλικότεροι του βασιλέως και Γερμανικότεροι του Γερμανέως οι ίδιοι φρικτοί τύποι ιδεολογικοί κληρονόμοι των κατοχικών δοσίλογων θεωρούν ότι έτσι θα πουλήσουν στα νέα αφεντικά τις μόνες υπηρεσίες που διαθέτουν. Χαφιεδιλίκι, ρουφιανιά και εργασιακή σιγή νεκροταφείου.

   Από σκοτεινά γραφεία, θρασύδειλα ανθρωποειδή τηλεφωνούν σε συναδέλφους και όταν δεν καταφέρνουν να τους πείσουν να μπουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ «με το καλό» αρχίζουν τις απειλές και την τρομοκράτηση. Ιδιαίτερα σε υποψήφιους της ΑΣΕ αλλά και άλλων συναδέλφων.

 Συγκροτηματάρχες και Επιθεωρητές σπέρνουν φήμες για κλείσιμο καταστημάτων σε νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και φοβίζουν τους συναδέλφους ότι θα μετατεθούν και θα απολυθούν αν δεν μπουν στα ίδια ψηφοδέλτια.

   Οι ίδιοι απίθανοι τύποι πραγματοποιούν «συσκέψεις επί συσκέψεων» και προσπαθούν να περάσουν το σπαστό ωράριο στους εργαζόμενους.

   Προϊστάμενοι τεχνικών τμημάτων με την προφανή ανοχή του Γεν. Διευθυντή Καραγιώργου, όχι μόνο πουλάνε προστασία, εξαπατούν και τρομοκρατούν συναδέλφους κυρίως νέους να μπουν στα εργοδοτικά ψηφοδέλτια αλλά με διάφορες προφάσεις προσπαθούν να απαξιώσουν, να υποβαθμίσουν ή να τρομοκρατήσουν στελέχη της ΑΣΕ ή άλλους εργαζόμενους που αντιστέκονται.

  Οι ίδιοι Προϊστάμενοι – αρβυλοφύλακες το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστούν σε καθημερινές σκηνές απείρου κάλους.

Ενδεικτικά :

  • Προϊστάμενος που ενοχλείται γιατί είναι «μικρός το δέμας» μάζευε τους συμβασιούχους και τους ανακοίνωνε «εμπιστευτικά» ότι θα μπουν στη λίστα και φρόντιζε αυτός δήθεν να μονιμοποιηθούν αν δεχτούν μετά να μπουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Εκείνοι οι δόλιοι για να τον ευχαριστήσουν τον καλούν και τον τραπεζώνουν σε παραλιακή ψαροταβέρνα μαζί με τα Βουρλουμάκια. Ένα χρόνο μετά οι «μονιμοποιηθέντες» υποχρεώνονται να σκάβουν ακόμα.
  • Άλλος στον ίδιο όροφο παρόμοιου σωματικού και ηθικού εκτοπίσματος πότε υποχρεώνει τους νέους να γίνουν απεργοσπάστες, πότε τους «συνοδεύει» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και έφτασε στο σημείο να εκμεταλλεύεται σοβαρό πρόβλημα συναδέλφου για να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο και να τον εξευτελίσει.
  • Νεόκοπη προϊσταμένη «δυτικών προαστίων» παίζει με την ψυχραιμία συναδέλφου εδώ και ένα μήνα προκαλώντας τον και προσπαθώντας να τον υποβιβάσει για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.
  • Άλλοι παρόμοιοι «βορείων προαστίων» ενοχλήθηκαν επειδή υποχρεώθηκαν να τηρήσουν την εργατική νομοθεσία, βρίζουν την ΑΣΕ ότι προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση και απειλούν τους νέους.
  • Έτερος «νοτίων προαστίων» υποχρεώνει τους υφισταμένους να υπογράφουν «Συχωροχάρτια» όπως επί χούντας ακολουθώντας τη μόδα που ξεκίνησε παρόμοιος λεβέντης από τη Αγία Παρασκευή ότι είναι καλός προϊστάμενος και άδικα τον κατηγορούν.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ολόκληρη μαύρη βίβλος πάει να δημιουργηθεί από τα έργα και τις ημέρες των θρασύδειλων γκαιμπελίσκων, μάλιστα πολλοί από αυτούς το παίζουν και συνδικαλιστές.

Όλα αυτά τα φαινόμενα που ακολούθησαν μετά το πούλημα κουπονιών, τις υποχρεωτικές συνεστιάσεις της ΔΑΚΕ και το υποχρεωτικό παρόν στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, είναι μέσα στο καθηκοντολόγιο των προϊστάμενων κύριε Βουρλούμη, κύριε Τσατσάνη  και κύριε  Καραγιώργο;

Εξακολουθείτε να διευθύνετε τον ΟΤΕ ή τον έχετε αναθέσει σε άλλους που δίνουν εντολές από άδηλα και σκοτεινά γραφεία;

Οι εργαζόμενοι όμως και η ΑΣΕ ούτε πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται. Το πρώτο ηχηρό χαστούκι το έριξαν από το εργασιακό κάτεργο της Cosmote. Οι πιέσεις και οι τρομοκρατία δεν πέρασαν.

Ο παλιός και ο νέος εργοδοτικός συνδικαλισμός ηττήθηκαν. Το ψηφοδέλτιο της προέδρου που κατάγγελνε την ΑΣΕ επειδή έκανε περιφρούρηση στα κτίρια της Cosmote κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αναμέτρησης για να μην παραχωρηθεί ο ΟΤΕ στην DT, ψάχνει ακόμα να βρει την ψήφο της!

Ούτε το σωματείο κατάφεραν να αλώσουν και η ΑΣΕ που κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές πήρε 10 % !

Παρόμοια και ηχηρότερη απάντηση θα πάρει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και στα άλλα σωματεία.

Καλούμε όλα τα σωματεία, την ΟΜΕ-ΟΤΕ και κάθε συνδικαλιστική δύναμη να απομονώσουν και να καταδικάσουν άμεσα  αυτά τα φαινόμενα.

Συνάδελφοι-εργαζόμενοι-συναγωνιστές ψηλά το κεφάλι.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.

Αγνοήστε τις απειλές και τις μεθοδεύσεις του «μαύρου μετώπου». Το εμπόρευμα που θέλουν να πουλήσουν είναι τόσο σάπιο που δεν το αγοράζει κανένας, ούτε οι γερμανοί επενδυτές.

ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ !

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο αγώνας συνεχίζεται για έναν ΟΤΕ δημόσιο και κοινωνικό.

Για Μονιμότητα και Διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ.  Μόνιμων – Συμβασιούχων – Παλιών και Νέων.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ  ΤΑ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΕ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

ΑΣΕ

13-10-08

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …