Ανακοίνωση για το Πολιτιστικό Ιούλιος 2009.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με την συμμετοχή των εργαζομένων

Γενική Συνέλευση του ΠΚ τώρα,  κατάργηση της ΓΑΣ καρικατούρας

Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου,

Βρισκόμαστε στο μέσο το καλοκαιριού και σε μια περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΟΜΕ-ΟΤΕ για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τα θέματα του πολιτιστικού σ’ αυτή τη φάση, αλλά στο πολιτιστικό μετά τις εκλογές βιώνουμε μια κατάσταση που δεν πάει άλλο και γι’ αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε.

Αισθανόμαστε την ανάγκη κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στις εκλογές του ΠΚ. Ιδιαίτερα όμως σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο συνδυασμό της ΑΣΕ δίνοντας μας μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ανεβάζοντας σημαντικά  τους ψήφους και το ποσοστό μας.

2003: 86 ψήφοι, 3,16%.     2006: 103 ψήφοι  4,4%.      2009: 164 ψήφοι  9,1%.

Η επιτυχία μας αυτή απ΄ ότι φαίνεται θορύβησε την ομάδα του Προεδρείου σε βαθμό να μας διαβάλουν, δημιουργώντας προβλήματα στην προηγούμενη συνεργασία μας στο ΔΣ, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση.  Μια συνεργασία που είχε δοκιμαστεί, είχε αντέξει και είχε αποδώσει καρπούς την προηγούμενη τριετία τόσο από τη θέση του Ταμία που κατείχαμε, όσο και από τις θέσεις του υπεύθυνου Ορειβασίας και ποδοσφαίρου 5Χ5.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι οι ίδιοι εκθείαζαν σε κάθε ευκαιρία το έργο μας!

Σήμερα ο παραλογισμός ορισμένων ξεπερνάει κάθε όριο:

   1. Από καλοί συνεργάτες μέχρι χθες ξαφνικά γίναμε το «μαύρο πρόβατο». Κι αυτό γιατί δεν δεχτήκαμε τη θέση του Ταμία στο νέο Προεδρείο.

Θεωρούν δε, ότι μας «τιμώρησαν» μη δεχόμενοι την διάθεση μας για προσφορά από τη θέση κάποιου αναπληρωτή που ούτως η άλλως μας αναλογεί σε ένα διαπαραταξιακό Προεδρείο!

   2. Αναίτια και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, μας αφαίρεσαν το τμήμα ποδοσφαίρου 5Χ5. Ένα τμήμα, η δημιουργία του όποιου ήταν δική μας ιδέα, καταφέρνοντας με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια να το φτάσουμε στο επίπεδο που είναι τώρα.

   Ευχόμαστε ο νέος υπεύθυνος να το πάει ακόμα καλύτερα αν και τα μηνύματα που παίρνουμε δεν είναι αισιόδοξα, βλέπε αναβολή (ή μήπως ματαίωση;) διεξαγωγής κυπέλλου στη μνήμη του αξέχαστου συνάδελφου Μιχάλη Κρητικόπουλου.

   3. Δημιουργούν και συντηρούν προβλήματα στο Ορειβατικό Τμήμα  που εξακολουθούμε να έχουμε την ευθύνη, με σκοπό να μας εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

Ενώ έχουμε φέρει επανειλημμένως στο ΔΣ ζήτημα απρεπούς συμπεριφοράς μέλους, ο οποίος απειλεί και βρίζει χυδαία άλλους ορειβάτες (μέχρι και μέλος του ΔΣ απείλησε), αυτοί κωφεύουν επιδεικτικά!

Ζητήσαμε την αποβολή του από το τμήμα μέχρι νεωτέρας, αλλά επειδή προφανώς με τέτοιους ανθρώπους έχουν μάθει να συναλλάσσονται και να κάνουν τις δουλειές τους, προσδοκώντας  μικροκομματικά οφέλη, μας αγνόησαν.

Το γεγονός ότι όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, μετά από βιαιοπραγία σε γυναίκα συναδέλφου, αναγκάστηκαν να τον επιπλήξουν με αποβολή από τις τρεις επόμενες εξορμήσεις του τμήματος, μάλλον σα χάϊδεμα στα αυτιά ακούγεται.

   4. Την ώρα που θέτουν σε αμφισβήτηση αυτό που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή ο υπεύθυνος τμήματος πχ του ορειβατικού να μην πληρώνει στις εξορμήσεις που λαμβάνει μέρος, οι ίδιοι να πραγματοποιούν ταξιδάκια στο εξωτερικό χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο πχ. Union Skipe.

   5. Καταρρακώνουν το κύρος του ΔΣ και του προεδρείου με τα «παιχνιδάκια» τους χρησιμοποιώντας την εφορευτική επιτροπή και λέγοντας ψέματα για τα πρακτικά του συμβουλίου.

   6. Εξακολουθούν να διαχειρίζονται την αίθουσα με παραταξιακό, ρουσφετολογικό και ωφελιμιστικό τρόπο. 

   7. Αντιλαμβάνονται το ΠΚ σαν ένα μέσο προσωπικής προβολής, κομματοκρατείας, ρουσφετιού και διαφήμισης των πανυγηρομπουζουκοσκυλαδικωνυχτερομάγαζων τους!

Εργαζόμενοι ενεργοί αντιστέκονται & συνδιαμορφώνουν

 Η παρέμβαση της ΑΣΕ με 1 έδρα από τις 15 του ΔΣ, την τελευταία τριετία  στο ΠΚ ήταν και θα συνεχίσει να είναι καθοριστική.

Παλεύουμε για μια λειτουργία του ΠΚ ως κύτταρο πολιτισμού, ερασιτεχνικής δημιουργίας και τόπο συνεύρεσης-διασκέδασης των συναδέλφων μας στην Αττική.

Προσδοκούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ, να ξεκολλήσουμε από το χαζοκούτι της τηλεόρασης, να ενεργοποιηθούμε….

Εμείς Θελουμε το ΠΚ πραγματικό κύτταρο ερασιτεχνικής δημιουργίας των εργαζομένων στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην διασκέδαση.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε ένα ΠΚ γραφείο ταξιδίων, σε ένα ΠΚ μεσάζοντα σε φτηνής ποιότητας νυκτερινά κέντρα.

Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

 Συνάδελφοι,

Μόνο με την ενεργοποίηση σας θα μπορέσουμε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε, όσα πιστεύουμε, όσα μπορούμε, όσα ονειρευόμαστε. 

Για ένα ΠΚ ζωντανό, ανοικτό κύτταρο δημιουργίας, κυψέλη πολιτισμού και αθλητισμού.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΕΝΕΡΓΟΙ,  χωρίς κομματάρχες διαμεσολαβητές στον πολιτισμό.

  • Μέσα από τη Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, επιτέλους να σταματήσουμε την καρικατούρα της ΓΑΣ, που γίνεται κατευθείαν στην 3η πρόσκληση με 20-50 σύνεδρους.
  • Με αποκέντρωση των δραστηριοτήτων στο νομό Αττικής.
  •  Με νέα τμήματα Νεολαίας και Η/Υ που προτείναμε και απέρριψαν.

Το πολιτιστικό κέντρο ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι που στήριξαν με την ψήφο τους την ΑΣΕ,  απαιτούν να τους εκπροσωπεί στα τμήματα του πολιτιστικού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Ιούλης 2009

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …