Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στο έκτακτο Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 22-10-2020 με θέμα:  ”Απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για τον μετασχηματισμό του Ομίλου (Αποσχίσεις έργων – Θυγατρικές)”.

   Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στο έκτακτο Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 22-10-2020 με θέμα:  ”Απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για τον μετασχηματισμό του Ομίλου (Αποσχίσεις έργων – Θυγατρικές)”.

   Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Οκτώβρη, έκτακτο Δ.Σ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ με θέμα την μεταφορά όλων των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στις 3 δουλεμπορικές θυγατρικές.

   Το έκτακτο αυτό συμβούλιο προκάλεσαν με αίτησή τους η ΑΣΕ, η ΕΣΚ, η Αγωνιστική Συνεργασία και 2 μέλη του Δ.Σ που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την (Δ)ΑΚΕ.  

   Σαν ΑΣΕ, όπως και στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε πριν 2 μέρες, κάναμε  ξεκάθαρο ότι δεν αποδεχόμαστε την μεταφορά μας στις θυγατρικές και αφού αναλύσαμε διεξοδικά και με επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να μεταφερθούμε στις θυγατρικές,  καταθέσαμε συγκεκριμένο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων –το ίδιο που καταθέσαμε και στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ- για να το αποτρέψουμε.

   Συγκεκριμένα προτείναμε:

  1. Να βγει άμεσα (έπρεπε ήδη να έχει βγει) Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμαστη διοίκηση ότι δεν αποδεχόμαστε την δημιουργία των θυγατρικών και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το αποτρέψουμε.
  2. Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και να τον ετοιμάσουμε για την «μητέρα των μαχών» έχοντας ως παρακαταθήκη την 20ημερη πετυχημένη απεργία.
  3. Να επισκεφτούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματακαι να τα θέσουμε προ των  ευθυνών τους απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει καμία έγκριση για την δημιουργία θυγατρικών και την μεταφορά του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στον όμιλο σ’ αυτές.
  4. Να ενημερώσουμετην κοινωνία με νέα συνέντευξη τύπου για τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης.
  5. Να ενημερώσουμε την ΓΣΕΕ,τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία και να συντονίσουν από κοινού ένα πολυμέτωπο αγώνα για την αποτροπή αυτών των σχεδίων με πορείες,  συγκεντρώσεις έξω από το Μέγαρο και την Βουλή και με κορύφωση απεργία διαρκείας και να μην ξανά ανοίξει ο ΟΤΕ μέχρι να αναγκαστεί η διοίκηση να πάρει πίσω τα σχέδια της.

   Το πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να μπει και μπήκε σε ψηφοφορία.

   Στην ψηφοφορία που ακολούθησε από τα 35 μέλη του Δ.Σ το υπερψήφισαν μόνο τα 4 μέλη της ΑΣΕ!!!

   Αποδείχτηκε πλέον περίτρανα ότι όλοι οι άλλοι (Δ)ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Αλληλεγγύη), ΕΣΚ, Αγωνιστική Συνεργασία, Ακομμάτιστοι και οι 2 ανεξαρτητοποιημένοι της (Δ)ΑΚΕ -ο καθένας για τους δικούς τους λόγους- αποδέχονται την μεταφορά μας στις θυγατρικές και κοιτάνε να διαχειριστούν πόσα λιγότερα θα χάσουμε!!!

   Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μαζί αποφάσισαν την αναβολή των εκλογών στα σωματεία για να πάμε όπως λένε “συντεταγμένα στο νέο περιβάλλον” και όλοι μαζί συναποτελούν την διαπραγματευτική ομάδα που διαβουλεύεται την σφαγή μας!

   Όπως δεν είναι επίσης τυχαίο ότι καμία ανακοίνωσης καμίας απ’ όλες αυτές τις παρατάξεις δεν αναφέρεται  ότι πρέπει να δώσουμε “την μητέρα των μαχών” με συγκεκριμένο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για να μην μεταφερθούμε στα νέα εργασιακά Νταχάτου του 4ου Ράιχ της D.T.

Τους παραδίνουμε στην κρίση σας.

 

Ακολουθεί το ηχητικό από την τοποθέτηση της ΑΣΕ στο Δ.Σ από τον Θανάση Φωλιά.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ!!!

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …