Τα Εργατικά ατυχήματα και ο εργοδοτικός παχυδερμισμός στον ΟΤΕ βαδίζουν παράλληλα!

Τα Εργατικά ατυχήματα και ο εργοδοτικός

παχυδερμισμός στον ΟΤΕ βαδίζουν παράλληλα!

   Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι τα εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ αυξάνονται και πληθύνονται. Παράλληλα αυξάνονται και οι τραυματισμένοι και σακατεμένοι συνάδελφοί μας.

   Αυτό που βγαίνει αβίαστα σαν συμπέρασμα είναι το εξής: Όσο αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα, τόσο αυξάνεται και ο παχυδερμισμός της εργοδοσίας και των στελεχών της.

   Είναι φανερό ότι τα εργατικά ατυχήματα ωφελούν τα κέρδη της Deutsche Telekom, τα πριμ και τα προνόμια του εργοδοτικού παρασιτισμού που προκειμένου να τα διατηρήσει και να τα αυξήσει βάφει τα χέρια του με αίμα.

   Την Τέταρτη 23 Μάη ο συνάδελφος τεχνικός πεδίου Α.Τ εργαζόμενος σε μονοπρόσωπο συνεργείο στα Γλυκά Νερά Αττικής, έπεσε από την σκάλα και έσπασε το χέρι του.

   Την ίδια μέρα ο συνάδελφος τεχνικός πεδίου Κ.Σ εργαζόμενος μόνος του σε κατανεμητή σε απογευματινή βάρδια 12-8 και -υποχρεωμένος να μοιράζει την βάρδια κινούμενος με συγκοινωνίες 4 ώρες στον κατανεμητή Αθηνάς και 4 ώρες στον κατανεμητή Κεραμεικού- στις 4 το απόγευμα  (καθώς ανέλαβε εργασία στον κατανεμητή Κεραμεικού)  υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

   Τελευταίο ακραίο παράδειγμα εργοδοτικής αναλγησίας είναι το ατύχημα που έγινε την Δευτέρα στις 21 Μάη στον κατανεμητή Τζανακάκη στα Χανιά. Εκεί, ενώ ο τεχνικός ασφαλείας που επισκέφτηκε τον κατανεμητή στις 11 Μάη ζήτησε με δελτίο ελέγχου εκτός των άλλων να παρθούν μέτρα για τις σκάλες που δεν είχαν φρένα και ήταν επικίνδυνες για εργασία σε ύψος κ.λ.π, η εργοδοσία δεν έκανε απολύτως τίποτε με συνέπεια 10 μέρες μετά ο συνάδελφος Π.Γ να πέσει και να σακατευτεί. 

   Αυτά δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι αν είχαν παρθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, αν είχε καταπολεμηθεί το Burn-out -το οποίο απειλεί ένα μεγάλο μέρος εργαζόμενων ιδιαίτερα τεχνικών-,  δεν θα υπήρχε κανένα εργατικό ατύχημα ούτε στο παρελθόν, ούτε σήμερα, ούτε στο μέλλον.

   Εμείς το επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για το ότι δεν υπάρχει ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, είναι καθαρά θέμα τύχης.

Συνειδητά η εργοδοσία και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα στελέχη της εγκληματούν.

   Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για να μην θυσιαστούν εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους και του παχυδερμισμού της εργοδοσίας και των στελεχών της.

  -Να σπάσει το απόστημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που δημιούργησαν το εργασιακό Nταχάου της Deutsche Telekom.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΑΣΕ

Αθήνα: 01-06-2018


     Υ.Γ 1:  Ο κύριος λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι προφανής. Η ισχυροποίηση του εργοδοτικού συνδικαλισμού που συνευθύνη έχουν και οι καθυστερημένοι ταξικά εργαζόμενοι που τους ψήφισαν.

     Υ.Γ 2:  Σημαντική παράμετρος που περνάει στα ψιλά, είναι οι άθλιες συνθήκες εργασίας και τα πολλά εργατικά ατυχήματα επίσης που υπάρχουν σε πολλές εργολαβικές εταιρείες που δουλεύουν για τον ΟΤΕ και που γι’ αυτά, την κύρια ευθύνη έχει η εργοδοσία της Deutsche Telekom.

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …