Απόπειρα απόλυσης στο κατάστημα ΟΤΕ Ιωαννίνων.

Απόπειρα απόλυσης στο κατάστημα ΟΤΕ Ιωαννίνων

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου 
Η διοίκηση του ΟΤΕ, αφού κατάφερε να επιβάλει μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, τέτοια που να διατηρεί τις μειώσεις και να βαθαίνει τους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους, προχωρεί με όλα τα μέσα το σχέδιο για αύξηση της εντατικοποίησης επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Απολύει συνάδελφο με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και 32 έτη… υπηρεσίας, συνδέοντας την αξιολόγηση με την απόλυση, εκμεταλλευόμενη το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού που αφορά τη λύση εργασιακής σχέσης, την απόλυση, με αφορμή την αξιολόγηση.
Ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγει να ενεργοποιήσει το άρθρο 13 η διοίκηση δεν είναι τυχαίοι.
Η απόλυση του συναδέλφου είναι τα προεόρτια μιας επιθετικής τακτικής απέναντι σε όλους που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με μοναδικό στόχο να αυξηθεί η τεράστια κερδοφορία της. Αν τώρα δεν σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη το επόμενο διάστημα η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς θα “τσακίζει κόκαλα”. Η διοίκηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι παρά την προπαγάνδα και τον ιδεολογικό πόλεμο που κάνουν στους εργαζόμενους (“όλοι μαζί είμαστε ένα”, “όλοι μαζί μπορούμε”, “ο κόσμος μας εσύ” κλπ.) οι εργαζόμενοι νιώθουν όλο και περισσότερο στο πετσί τους την άγρια εκμετάλλευση και την εντατικοποίηση που φθάνει στο σημείο να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή. Η εξέλιξη αυτή στο κατάστημα του ΟΤΕ Ιωαννίνων είναι ακόμα μια εικόνα από το μέλλον της «μεταμνημονιακής εποχής» στην Ελλάδα που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η «δίκαιη» ανάπτυξη.
Με τις επιχειρήσεις να γιγαντώνουν τα κέρδη τους και σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς κάτω από την απειλή της απόλυσης « με τη βούλα» της νομοθεσίας που έχει γραφτεί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας. Άξιοι συμπαραστάτες της διοίκησης είναι οι πλειοψηφίες των σωματείων και της ομοσπονδίας του ΟΤΕ. Ακόμα και στην ανακοίνωση που έβγαλαν για να “καταδικάσουν” την κλήση σε απολογία του συναδέλφου επικαλούνται την “εργασιακή ειρήνη” και λένε ότι θα επιβάλουν τη “νομιμότητα”. Αυτή την ίδια “νομιμότητα” που έχουν διαμορφώσει η παρούσα, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με όλους τους αντεργατικούς νόμους, την πολιτική των οποίων στήριξαν και στηρίζουν βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους. Απέναντι μάλιστα στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου, έφτασαν να μας ασκήσουν κριτική την οποία δεν τους είδαμε και δεν τους ακούσαμε ποτέ να ασκούν προς τη διοίκηση του ΟΤΕ για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε έκτακτη συνεδρίαση της, αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας σε όλα τα καταστήματα του ΟΤΕ Ιωαννίνων, για τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, ώρες δηλαδή που αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΟΤΕ έρχεται στα Γιάννενα για την ακρόαση του συναδέλφου, με σκοπό την απόλυση του. Καλούμε τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΤΕ που έχουν μέλη στο Νομό Ιωαννίνων (ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ) να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των ΔΣ και οι τοπικές διοικούσες του νομού να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων σαν βήμα κλιμάκωσης προκειμένου να επιβάλουμε την ανάκληση της ενεργοποίησης του άρθρου 13. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ να δώσει αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της διοίκησης του ομίλου.
ΠΗΓΗ: https://epirusgate.blogspot.com

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …