Υπογράφουμε την ατομική σύμβαση εργασίας;

Υπογράφουμε την ατομική σύμβαση εργασίας;

   Συνάδελφοι: Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες εμείς, όπως κάναμε πάντα έτσι και σήμερα, θα σας πούμε την αλήθεια.

  • Η Σ.Σ.Ε μετά την συνεδρίαση και ό,τι έγινε στην συνέλευση αντιπροσώπων (Σ.Α)  δεν ολοκληρώθηκε και δεν νομιμοποιήθηκε.
  • Ζητήσαμε να επαναληφθεί αλλά δυστυχώς, οι άλλες «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις ΕΣΚ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποδέχτηκαν τα τετελεσμένα και αρνούνται να ζητήσουν νέα συνεδρίαση (Σ.Α).
  • Άρα η Σ.Σ.Ε είναι νομιμοποιημένη με την ευθύνη των παρατάξεων που προαναφέραμε.
  • Ξέρετε επίσης, ότι εμείς πέρυσι, δεν υπογράψαμε τις ατομικές συμβάσεις που μας έστειλαν ενώ στελέχη άλλων παρατάξεων το έκαναν στα μουλωχτά.
  • Θέλουμε λοιπόν να σας δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αναγκασμένοι οι εργαζόμενοι, όπως έχουν τα πράγματα, εκβιασμένοι φυσικά, να υπογράψουμε τις ατομικές συμβάσεις.

   Ας προσέχαμε κι εμείς που δεν καταφέραμε να σας πείσουμε, πριν τις εκλογές και εσείς, που ψηφίσατε όλους αυτούς και μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στα χέρια της εργοδοσίας!!!

Μήπως μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά;

   Συνάδελφοι, ούτε σ’ αυτό θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Σας λέμε ξεκάθαρα μην δίνετε βάση στα δικηγορικά «παπαγαλάκια» που συνειδητά ή ασυνείδητα, διαδίδουν αποπροσανατολιστικές φήμες και σας παρασύρουν.

Εμείς έγκαιρα συμβουλευμένοι την εργατολόγο μας, σας ενημερώναμε. Όσοι άκουσαν τα «παπαγαλάκια» και έστελναν με δικαστικό κλητήρα τις ατομικές συμβάσεις και πλήρωσαν τους «χασοδίκες», τώρα παρακαλούν την διοίκηση να ξαναστείλουν τις ατομικές συμβάσεις.

   Φυσικά δεν αποκλείεται το δικαίωμα κάποιου να μην υπογράψει την ατομική σύμβαση εργασίας και να προσφύγει δικαστικά. Οι πιθανότητες όμως να δικαιωθεί όπως έχουν τα πράγματα στη Συστημική Δικαιοσύνη και στο πολιτικό σύστημα είναι ελαχιστότατες.

Ποια είναι η λύση λοιπόν;

  • Η λύση συνάδελφοι παραμένει μια και μοναδική. Να πετάξουμε τους εργατοπατέρες από το σωματείο μας, επισπεύδοντας όσο μπορούμε τις εκλογές.
  • Να καταγγείλουμε την κατάπτυστη Σ.Σ.Ε και όλα όσα την ακολουθούν όπως και η περιβόητη ατομική σύμβαση εργασίας που μας εκβιάζουν να υπογράψουμε.
  • Να πάρουμε το σωματείο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια μας.

   Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΑΣΕ

Αθήνα 17/12/2021

   Υ.Γ.1: Εμείς με σχέδιο νόμου που καταθέσαμε παλεύουμε το θέμα και κοινοβουλευτικά. Αν περνούσε και γινόταν νόμος του κράτους, κατοχυρωνόμαστε και δεν θα χρειαζόταν να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας. Δυστυχώς όμως χλωμό… το βλέπουμε! Λεπτομέρειες για την στάση των κομμάτων στην βουλή προσεχώς…

   Υ.Γ.2: Αν κάποιοι  συνάδελφοι έχουν λόγους και θέλουν να προσφύγουν δικαστικά εμείς είμαστε πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …