Ανακοίνωση για το Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής.

Ανακοίνωση
Σχετικά με το Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής

   Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου.

   Μπορεί το μνημόνιο, οι εκλογές και οι εξελίξεις στον ΟΤΕ να έχουν αποσπάσει την προσοχή μας και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας που πρέπει να μας απασχολούν.
   Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη επικοινωνίας μαζί σας και θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε μετά και τις τελευταίες, εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και για όλα τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στο Πολιτιστικό.
   Ορισμένοι έχουν ξεχάσει εντελώς τους λόγους που οι εργαζόμενοι τους εξέλεξαν, έχουν λησμονήσει τους ρόλους που ανέλαβαν με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το Π.Κ για το σκοπό και το ρόλο που του έχει ανατεθεί.
   Από την πλευρά μας μέσα από τα τμήματα ορειβασίας και Αγγλικών τα οποία μας έχουν ανατεθεί, προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

   Διαπιστώνουμε δε ότι όσο περνάει ο καιρός πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Πρόεδρος και γραμματέας που έχουν την ευθύνη και η παράταξη που τους στηρίζει (ΠΑΣΚΕ) έχουν επιδοθεί σ’ ένα αλισβερίσι μεταξύ τους, μετατρέποντας το Π.Κ από κύτταρο ερασιτεχνικής δημιουργίας των εργαζομένων, σε μεσάζοντα φτηνής ποιότητας νυχτερινών κέντρων και σε γραφεία ταξιδιών….
   Δεν σταματούν όμως εδώ. Η αλαζονεία τους είναι τόσο μεγάλη που θεωρούν το Πολιτιστικό μας Κέντρο δική τους επιχείρηση χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
   Δεν είναι τυχαίο το παραλήρημα και οι διθύραμβοι υπέρ των αντεργατικών μέτρων της σημερινής κυβέρνησης από τον Πρόεδρο στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας.
   Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η καταστρατήγηση του καταστατικού του Π.Κ, αφού προχώρησαν σε αυθαίρετη καθαίρεση του υπεύθυνου, από το υπό διαμόρφωση τμήμα Μπάσκετ, αναίτια, σκόπιμα και το κυριότερο χωρίς απόφαση του Δ.Σ !!!

    Συγκεκριμένα κατά την 17η συνεδρίαση του ΔΣ στις 13-9-10 ο Νάσος Αργυρίου ζήτησε να του ανατεθεί η δημιουργία του τμήματος Μπάσκετ που ήταν ανενεργό τα 2 τελευταία χρόνια. Ένα τμήμα που αριθμούσε πολλούς συναδέλφους, τόσο στο εσωτερικό πρωτάθλημα υπηρεσιών του ΟΤΕ όσο και στην αντιπροσωπευτική ομάδα που έπαιρνε μέρος ανελλιπώς και για πολλά χρόνια, στο πρωτάθλημα του ΕΚΑ.

   Ενώ λοιπόν ανέλαβε την δημιουργία του (όπως άλλωστε προκύπτει και από την ανάρτηση στο σαιτ του πολιτιστικού και από την ανακοίνωση – κάλεσμα μέσω φαξ), στο επόμενο ΔΣ της 8-10-2010, Πρόεδρος -Γραμματέας έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο που αποτυπώνεται εύγλωττα στην ατάκα του τελευταίου μετά τη συνεδρίαση. «Νάσο γιατί θέλεις να φτιάξεις πρωτάθλημα Μπάσκετ αφού θα στο πάρουμε και αυτό όπως σου πήραμε και το ποδόσφαιρο 5Χ5»;
   Να αναφέρουμε εδώ ότι το 5Χ5, δημιούργημα δικό μας κατά την προηγούμενη 3ετία, μας το αφαίρεσαν με το έτσι θέλω δίνοντας το σε μέλος του ΔΣ από την δική τους παράταξη.

   Το θράσος τους όμως δεν σταμάτησε εδώ. Κατά τη συνεδρίαση της 10-11-2010 με συμμετοχές περίπου 30 συναδέλφων στο τμήμα, όπως αυτές κατατέθηκαν στη γραμματεία του Π.Κ, τέθηκε θέμα για άμεση δραστηριοποίηση του ώστε να προλάβει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του ΕΚΑ.
   Η αντίδραση Προέδρου-Γραμματέα, πέρα από κάθε λογική.«Δεν είχαν πληροφορηθεί από τη γραμματεία νωρίτερα για τις συμμετοχές». Λες και δεν θα έπρεπε αυτοί πρωτίστως να έχουν ενδιαφερθεί γι αυτό… Αλλά και πάλι διερωτόμαστε, αυτό είναι το ζητούμενο;
   Εισπράττοντας ευθέως πλέον ο Νάσος Αργυρίου την αναιτιολόγητη άρνηση προέδρου – γραμματέα να οργανωθεί το τμήμα από εκείνον, παραχώρησε τη θέση του σε οποιονδήποτε μέσα από το ΔΣ θα ήθελε να αναλάβει αλλά κανείς από τα παρόντα μέλη δεν εκδήλωσε την παραμικρή επιθυμία…
   Η απάντηση του Προέδρου αποστομωτική προς όλους
. «Θα το αναλάβει μέλος του ΔΣ που δεν παρίστατο στη συνεδρίαση…»

   Στην άρνηση, εκ των υστέρων και εκείνου να αναλάβει το τμήμα, με το “αποφασίζωμεν και διατάσωμεν”, ανέθεσαν το τμήμα στον ίδιο καλό «στρατιώτη» της παράταξης, που έχουν αναθέσει και το 5Χ5, αναρτώντας ταυτόχρονα το όνομα του στο σάιτ, παρόλο που ο συγκεκριμένος ήταν παρών σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις και ουδέποτε εκδήλωσε την επιθυμία να αναλάβει!

   Συναδέλφισσες – φοι:
   Επειδή αυτοί είναι απρόθυμοι και ανίκανοι να παράγουν έργο προσπαθούν να βάζουν φρένο στις δικές μας ιδέες και προσπάθειες.
   Μοναδικό τους μέλημα είναι να μην πιστωθεί κανένας άλλος «δημιουργικό έργο» που θα μπορούσε να αναγνωριστεί στις επόμενες εκλογές.

   Μετά και από αυτό καλούμε όσα από τα μέλη του Δ.Σ δεν έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική και θέλουν να λειτουργεί το πολιτιστικό για το σκοπό και το ρόλο που του έχει ανατεθεί να αντιδράσουν.

Απαιτούμε άμεση σύγκλιση Εκτάκτου Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα:

Καταστρατήγηση Κανονισμού από Πρόεδρο – Γραμματέα και κατ’ επέκταση Πρόταση Μομφής κατά των προαναφερθέντων.

 

Το πολιτιστικό κέντρο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Είναι κύτταρο δημιουργίας και ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Νοέμβριος 2010

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …