Ανακοίνωση για την τροποποίηση του ωραρίου των Τεχνικών.

Παραδίνουν και το ωράριο των Τεχνικών!

   Συναδέλφισσες, φοι:
    Η διοίκηση θέλοντας να μας περάσει σε ελαστικά ωράρια 11-6, 10-5, 9-4, 1-8 κ.λ.π και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας -με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών- ανακοίνωσε την εφαρμογή απογευματινής βάρδιας.
    Στην ουσία απογευματινή βάρδια δεν εφαρμόζει, γιατί βάρδια σημαίνει, ο ένας εργαζόμενος να πιάνει δουλειά όταν σχολάει ο άλλος.
    Αυτό που αποφάσισε η διοίκηση είναι εντελώς αναποτελεσματικό αφού και ο κατανεμητής θα είναι με ένα άτομο από το πρωί μέχρι τις 1 καθυστερώντας όλα τα συνεργεία με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω βλάβες και το απόγευμα το μονοπρόσωπο συνεργείο λόγω καύσωνα να μην μπορεί να αποδώσει.
    Αυτό βέβαια δεν τους απασχολεί, γιατί σκοπός τους είναι να αλλάξουν τα ωράρια και να μας καλούν για δουλειά όποτε αυτοί θέλουν, σήμερα 1-8, αύριο 10-5 και αργότερα 5 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα κ.ο.κ. γι’ αυτό προσπαθούν με μανία 2 χρόνια τώρα να το περάσουν. Αν πραγματικά τους ενδιέφεραν οι συνδρομητές, δεν θα τους αφήναν το Σαββατοκύριακο χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ.
   Και αντί οι εκφυλισμένοι εργατοπατέρες να αντισταθούν και να αντιδράσουν απέναντι στις νέες αυθαιρεσίες της διοίκησης, πετάνε το μπαλάκι από ΟΜΕ στην ΠΕΤ και αντίστροφα, δίνοντας χρόνο στη διοίκηση να εφαρμόσει ότι σχεδιάζει.
    Εμείς στο προχθεσινό Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση με την οποία και οι συνδρομητές θα είχαν καλύτερη εξυπηρέτηση και το σταθερό ωράριο θα κατοχυρωνόταν και οι θέσεις εργασίας θα διασφαλίζονταν.

   Η πρότασή μας ήταν:

   Η εκτελεστική της ΠΕΤ-ΟΤΕ να συναντηθεί άμεσα με τη διοίκηση και να προτείνει, μόνιμη και σταθερή απογευματινή βάρδια όπως επίσης και βάρδια το Σαββατοκύριακο (όπως υπήρχε παλιά) με υπογραφή ΣΣΕ όπου θα καθορίζονται ξεκάθαρα:
   1. Το ωράριο εργασίας, η διάρκεια και ο αριθμός των συναδέλφων που θα εργάζονται, δηλαδή ένα διμελές εξωτερικό συνεργείο βλαβών και 2 άτομα στον κατανεμητή, εκ’ των οποίων ο ένας θα πρέπει να είναι μόνιμος συνάδελφος για την τήρηση του απορρήτου.
   2. Σε περίπτωση που αρνηθεί η διοίκηση να μας συναντήσει και επειδή από Δευτέρα 2 Ιουνίου ξεκινάει το πρόγραμμα για να τους εμποδίσουμε, προτείνουμε:
   α) Την κήρυξη απεργίας διαρκείας στην απογευματινή βάρδια, καλώντας τα μέλη μας να μην προσέρχονται στη δουλειά, πληρώνοντας το μεροκάματο από το απεργιακό ταμείο, με περιφρούρηση των χώρων από τα μέλη του Δ.Σ και της Εκτελεστικής.
    β) Η Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο να προσφύγει στις Επιθεωρήσεις Εργασίας καταγγέλλοντας την εργοδοσία, για βλαπτική μεταβολή και ανατροπή της οικογενειακής ζωής των συναδέλφων, για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας με τα μονά συνεργεία και του ωραρίου, όπου αυτό υφίσταται, και στην ΑΔΑΕ για παραβίαση απορρήτου στους κατανεμητές όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι συνάδελφοι κ.λ.π.
    Απέναντι στην πρότασή μας, η ΠΑΣΚΕ που μεταμορφώθηκε σε κουκούτσι της Πασοκικής Ελιάς και αυτοονομάζεται Συναδελφική Αλληλεγγύη (sic) κατέθεσε δική της πρόταση, αντί για απεργία στα τεχνικά τμήματα, να πάμε στην Πάρνηθα γιατί από την 1η Ιουλίου αλλάζει και εκεί το ωράριο!
  Μετά από μεγάλη επιμονή, οι δύο προτάσεις μπήκαν σε ψηφοφορία και όλοι μαζί, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΕΣΚ – ΕΜΑ και το γκρίζο μόρφωμα των Ακομμάτιστων, αποφάσισαν τη Δευτέρα το πρωί να πάμε στην Πάρνηθα, αφήνοντας έτσι ανενόχλητη τη διοίκηση να περάσει το νέο ωράριο στους τεχνικούς!
   Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι εξωνημένοι εργατοπατέρες δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να αντισταθούν απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, όχι γιατί δεν μπορούν ή δεν είναι ικανοί αλλά γιατί ξεχρεώνουν γραμμάτια στη γερμανική διοίκηση.
   Αυτές τις ηγεσίες δυστυχώς ψηφίσατε να σας λύσουν τα προβλήματα, μόνο που αντί για τα δικά σας, λύνουν τα δικά τους.

    Συνάδελφοι αντιδράστε, δεν μας αλλάζουν μόνο το ωράριο, διαλύουν τη ζωή μας.

Οι εκλογές στα σωματεία έρχονται. Μην ΞΑΝΑκάνετε το ίδιο λάθος και μπείτε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των Νενέκων και των Δοσίλογων.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ
Αθήνα: 03-06-2014
Είναι απίθανοι: Χθες που άρχιζε το απογευματινό ωράριο στα τεχνικά τμήματα, πήγαν στην Πάρνηθα για να κάνουν συμβολική διαμαρτυρία γιατί αλλάζει και εκεί το ωράριο. Το ωράριο όμως εκεί δεν άλλαζε χθες (για να κάνουν αγωνιστική γυμναστική) αλλά την 1η Ιουλίου. Φυσικά την 1η Ιουλίου δεν θα πάει κανένας στην Πάρνηθα, το έχουν ξεπουλήσει και αυτό το θέμα.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …