Δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι

Όπως είναι γνωστό, με αφετηρία το Σιάτλ και ενδιάμεσους σταθμούς την Πράγα, τη Νίκαια, το Γκέντεμπουργκ και τη Γένοβα, αναπτύσσεται ένα αυθόρμητο διεθνιστικό και αυθεντικό κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Η πολυμορφία του κινήματος επιτρέπει τη συμμετοχή των εργαζομένων όλου του κόσμου ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές.

Στις 13 Δεκέμβρη συνέρχεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Στη Σύνοδο αυτή με πρόσχημα το χτύπημα στους “δίδυμους Πύργους” ετοιμάζονται σε συνεργασία με τους Αμερικάνους, τα νέα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα με γενικευμένη άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, με την συγκρότηση του Ευρωδικαστήριου, της Γιούροπολ και των Ευρω-ΜΑΤ για την αντιμετώπιση του “εσωτερικού εχθρού”.

Το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης ετοιμάζεται με πολύμορφες κινητοποιήσεις να αντιπαρατεθεί αγωνιστικά κατά της Συνόδου.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ευρώπης μαζί και η ΓΣΕΕ, πιστή στο ρόλο που της έχει ανατεθεί συμμετέχει με “διαδήλωση” … μια μέρα πριν την Σύνοδο !!! Προφανώς για να μην ενοχλήσει τη Συνεύρεση των αφεντικών της.

Συνάδελφοι

Η ΓΣΕΕ σε τέτοιες διοργανώσεις ευτελίζει τόσο πολύ τη συμμετοχή της και οργανωτικά ώστε υπάρχει απροθυμία συμμετοχής ακόμη και από τριτοκλασάτα στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Χαρακτηριστικό δείγμα η παρόμοια με την τωρινή “διοργάνωση” στη Νίκαια της Γαλλίας πέρυσι, που για να καλυφθούν οι θέσεις έστειλαν υπαλλήλους της ΓΣΕΕ !

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον των εργαζομένων, η ΑΣΕ καλεί την ΟΜΕ–ΟΤΕ και τα Σωματεία μέλη:

α) Να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις και να μη συμμετάσχουν στο “τσάρτερ” της ΓΣΕΕ.

β) Να συμμετάσχουμε στις πραγματικές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ημέρες της Συνόδου (13 & 14/12) όπως όλες εργατικές, αγροτικές, νεολαιίστικες οργανώσεις, το κίνημα των ανέργων και όσων παλεύουν ενάντια στην παγκοσμιοποίηση .

γ) Στις διαδηλώσεις αυτές μπορεί και πρέπει να συμμετέχουν απλοί ενεργοί εργαζόμενοι του ΟΤΕ και όχι συνδικαλιστικά στελέχη που έτσι κι αλλιώς η προθυμία τους για συμμετοχή είναι αντιστρόφως ανάλογη …αυτής που επιδεικνύουν όταν πρόκειται για πολυήμερα ταξίδια του εξωτερικού.

Η ΑΣΕ για το σκοπό αυτό διαθέτει και τα 3 εκατομμύρια περίπου που έχουν σωρευθεί στα ταμεία της ΠΕΤ και ΟΜΕ-ΟΤΕ από “μισθούς” που οι δύο εκπρόσωποί μας δεν παίρνουν.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΑΣΕ

 4-12-2001

Υ.Γ. Παρόμοια πρόταση είχαμε κάνει και για τη Γένοβα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να εξετάσετε την πρόταση μας με μεγαλύτερη προσοχή.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …