Κλεφτοκοτάδες!!!

Κλεφτοκοτάδες!!!

  • Δεν φτάνει που απαλλαγμένοι από δουλειά δεν προσφέρουν κανένα έργο για το σωματείο και τους εργαζόμενους.
  • Δεν φτάνει που εκτός από τον μισθό τους έχουν καθιερώσει επιπλέον και συνδικαλιστικό μισθό (μαύρο και αφορολόγητο) που ξεπερνάει κατά πολύ τον μισθό ενός νέου συναδέλφου.
  • Δεν φτάνει που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια συνδικαλιστική δράση και έχουν μετατρέψει το ιστορικό και μαχητικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε καθαρά εργοδοτικό.
  • Δεν μας έφταναν οι περίεργες ληστείες (;) που είχαμε τα τελευταία χρόνια στα σωματεία (64.000 στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και 27.000 στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ) οι οποίες ζημίωσαν οικονομικά τα σωματεία και ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε.

   Κάθε τόσο ανακαλύπτουν καινούργιους τρόπους για να εξασφαλίζουν… το παντεσπάνι τους… κι’ απ’ ότι φαίνεται έχουν ακριβά γούστα.

   Πρόσφατα, ανακάλυψε η εκπρόσωπος μας στην εξελεγκτική, μια απόδειξη για αγορά κινητού iPhone αξίας 1.184 €.

   Παραδέχτηκαν ότι, ο αγοραστής του κινητού με τα ακριβά γούστα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δ. Γιαννόπουλος.

   Απαιτήσαμε να το πληρώσει από την τσέπη του, πλην όμως μάταια… ο Δακίτης πρόεδρος Δρίτσας στο προχθεσινό Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχώρησε στην ψήφιση των οικονομικών τα οποία ψήφισαν και ενέκριναν η (Δ)ΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και οι κολαούζοι της (Δ)ΑΚΕ οι δήθεν «ακομμάτιστοι»!

   Αυτή είναι η ηθική της νέας ηγεσίας της αυτοδύναμης (Δ)ΑΚΕ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ η οποία απ’ όταν ανέλαβε, εκτός από τον αυταρχισμό και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που χρησιμοποιεί σε κάθε διοικητικό συμβούλιο, βάζει ανερυθρίαστα το χέρι στο «παγκάρι» και αρπάζει τις εισφορές των εργαζόμενων για να εκπληρώνει τα ιδιότυπα βίτσια της!!!

   Να σημειώσουμε ότι, αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Μ’ αυτό τον τρόπο διαχειρίζονται τα οικονομικά του σωματείου και δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό που κάνουν είναι νόμιμο και πολύ περισσότερο ηθικό.

   Εκτός αν νομίζουν ότι τα λεφτά που αφήνει  η ΑΣΕ στο ταμείο διαχρονικά γιατί δεν παίρνουμε τους συνδικαλιστικούς μισθούς -όπως παίρνουν όλοι οι άλλοι- τα δικαιούνται να τα μοιράζονται μεταξύ τους με διάφορα δωράκια!

   Τα λεφτά αυτά όμως δεν είναι δικά τους, ανήκουν στο σωματείο.

   Τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που άφησε ο καθένας από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ στο προεδρείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ (Φασάκης, Μπρόφας, Στεφανής, Φαρακλιώτης, Φωλιάς) διδάσκουν ήθος, για το πώς πρέπει να είναι ο αγωνιστής και ανιδιοτελής συνδικαλιστής και για να αποδείξουμε στις επόμενες γενιές ότι… δεν είμαστε όλοι ίδιοι… ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε.

   Κυριολεκτούμε. Με τα λεφτά αυτά (της ΑΣΕ) θα μπορούσαν να αγοράσουν όχι μόνο τα γραφεία που έχει σήμερα η ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά ολόκληρη την πολυκατοικία.

   Ελπίζουμε  στο άμεσο μέλλον να συνειδητοποιήσουν  οι εργαζόμενοι την κατάσταση και να ξαναπάρουν το ιστορικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ στα χέρια τους μαζί με το ταμείο του που σήμερα κατασπαταλούν αναίσχυντα οι εργατοπατέρες.

ΑΣΕ

Αθήνα: 16-07-2019

 

   Υ.Γ.1: Στο ίδιο Δ.Σ προτείναμε να πάμε με λεωφορεία να διαδηλώσουμε στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης όσοι εργαζόμενοι θέλουν όπως γινόταν προηγούμενα χρόνια. Αντί γι’ αυτό αποφάσισαν να πάει μόνο ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας, σε πολυτελές ξενοδοχείο κ.λ.π. ξοδεύοντας γύρω στις 3.000 ευρώ!

   Υ.Γ.2:  Εν’ τω’ μεταξύ η διοίκηση ακολουθεί τον δρόμο που της άνοιξαν με το άρθρο 13 και ανακοίνωσε δυο ακόμα απολύσεις! Αυτή την φορά ήταν και οι δυο υποψήφιοι της ΔΑΚΕ. Έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ που δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε καν τους δικούς τους… δυστυχώς!

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …