Ανακοίνωση – απάντηση στις αθλιότητες της ΕΣΚ.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

   Συναδέλφισσες-φοι: 

   Μπροστά στον ολομέτωπο πόλεμο που δεχόμαστε από την εργοδοσία, την τρικομματική κυβέρνηση και την τρόικα, δεν θεωρούσαμε και δεν θεωρούμε για όλα αυτά που κάνει η ΕΣΚ εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι ένα κύριο ζήτημα για να ασχοληθούμε μαζί τους.

   Παρόλα αυτά αυτοί συνεχίζουν βγάζοντας ανακοινώσεις, διαστρεβλώνοντας και προσπαθώντας να ψαρέψουν στα θολά νερά.

   Ακούστε συνάδελφοι της ηγεσίας της ΕΣΚ για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση.

   Θα πρέπει να σας προβληματίζει εσάς που «τοποθετιέστε» ως ταξική δύναμη, το πόσο εύκολα κατάφερε όλο το σύστημα να περάσει όλα αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.        

   Είναι σημαντικές και οι δικές σας ευθύνες. Από τη μια του απομονωτισμού και των χωριστών συγκεντρώσεων και από την άλλη των συνεργασιών με όποια δύναμη μπορεί να σας δίνει καρέκλες.

   Είναι γνωστό όμως δυστυχώς ότι με την πολιτική σας και την τακτική σας, αντικειμενικά διευκολύνετε την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την τρόικα να περνάνε αυτά τα μέτρα, αφού κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας για να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι τις συνεργασίες σας.

   Δεν είναι τυχαίο ότι με όλους αυτούς που καταγγέλλετε ως γραφειοκράτες, συμβιβασμένους και εργοδοτικούς, αλληλοψηφίζεστε στα προεδρεία και μοιράζεστε καρέκλες!

   Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι όλοι οι Πρόεδροι και Γ. Γραμματείς τα τελευταία χρόνια τόσο στα σωματεία όσο και στην ομοσπονδία (αν και προέρχονται είτε από την ΠΑΣΚΕ, είτε από τη ΔΑΚΕ) είναι εκλεγμένοι -χωρίς να τις χρειάζονται-  και με τις δικές σας ψήφους!

   Ακόμη και στην τελευταία συγκρότηση του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ τον Μάιο παρά την ανοιχτή πρότασή μας να κατεβάσουμε όλοι μαζί ( ΕΣΚ- ΑΓ.ΣΥΝ –ΑΣΕ) κοινό υποψήφιο πρόεδρο από την αριστερά, όχι μόνο αρνηθήκατε αλλά αν και στο τέλος υπήρξε η υποψηφιότητα του Θ. Φωλιά από την ΑΣΕ τόσο για πρόεδρος απέναντι στον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ Κούτρα, όσο και για γραμματέας απέναντι στον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Μπιρμπιλή, εσείς για μια ακόμη φορά πήγατε και ξαναψηφίσατε τους ίδιους!!!   Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσατε ρίχνοντας λευκό!

   Ξεχνάτε ότι χρόνια τώρα παρέα με την ΠΑΣΚΕ, την ΔΑΚΕ και την Αγ. Συνεργασία συναποτελείτε την διαπαραταξιακή ομάδα συμμετέχοντας σε όλες τις συναντήσεις με τη διοίκηση;

Μαζί συνδιαμορφώσατε και την κατάπτυστη ΣΣΕ που μείωνε τους μισθούς μας κατά 12% και την τελευταία «εθελουσία»!  Στο τέλος βέβαια -δήθεν αποστασιοποιημένοι- καταψηφίζετε και καταγγέλλετε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε!

   Μήπως ξεχάσατε ότι την τριετία 2009-2012 βρεθήκατε στην ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ (σε μια θέση που μας αντιστοιχούσε εξίσου) με τη στήριξη και τις ψήφους της ΔΑΚΕ;

   Ο οπορτουνισμός σας λοιπόν δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος και δεν μπορείτε πλέον να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας.

   Όσον αφορά το τελευταίο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και όλα όσα ισχυρίζεστε ότι ειπώθηκαν από εμάς σαν δικαιολογίες στο Δ.Σ, ότι δεν θέλουμε ένα σωματείο στον ΟΤΕ, είναι χυδαιότητες και άθλιες σκευωρίες και σαν τέτοιες σας τις επιστρέφουμε.

    Σας προκαλούμε να αναρτήσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης, για να δούμε τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

   Μιας και θέλετε να μιλήσουμε για το Δ.Σ πείτε μας, ποιά είναι η θέση σας για την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση του πρόεδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ Κούτρα κατά του στελέχους της ΑΣΕ και μέλους του Δ.Σ Λ. Καστρινάκη;  Γιατί όταν σας καλέσαμε στο Δ.Σ να πάρετε θέση ποιήσατε τη νήσσα;

   Αυτά λοιπόν έγιναν στο Δ.Σ και αφού επιτελέσατε το επαναστατικό σας καθήκον μετά πήγατε στο πολιτιστικό και γλεντήσατε όλοι μαζί παρέα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Ακομμάτιστοι ) με τη διοίκηση Τσαμάζ την «επιτυχία της» να μειώσει κατά 15% τις σταθερές θέσεις εργασίας!!! 

   Η ΑΣΕ, συνάδελφοι της ηγεσίας της ΕΣΚ, χρόνια τώρα έχει πάγιες και σταθερές θέσεις, είναι καταγεγραμμένες, δεν τις αλλάζει κατά το δοκούν και δεν επανακαθορίζονται από τα συμφέροντα της εργοδοσίας και κανενός κόμματος παρά μόνο των εργαζομένων.

  Γι’ αυτό μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 Αθήνα: 08-02-2013

Υ.Γ:  Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε….

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …