Ανοιχτή επιστολή. Προς τους προϊστάμενους των Τεχνικών Περιοχών.

Ανοιχτή επιστολή

    Προς τους προϊστάμενους των Τεχνικών Περιοχών.

   Επειδή σε όλα σχεδόν τα Τεχνικά Τμήματα Αττικής και Περιφέρειας -αντί να περιορίζεται- συνεχίζεται και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς η παραβίαση πάρα πολλών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, του ΕΚΠ και του Συντάγματος που αφορούν:

   •  Την υγιεινή & ασφάλεια της εργασίας (μονοπρόσωπα συνεργεία κ.λ.π.).   

   •  Την διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών (δεκάδες ανεπίβλεπτοι εργολάβοι στο ζωντανό δίκτυο).

   •  Την ισότητα μεταξύ των εργαζομένων (συνεχείς αποκλεισμοί των παλιών συναδέλφων από εξαιρέσιμα και λοιπά επιδόματα επειδή στοιχίζουν ακριβότερα).

   •  Μη σεβασμός και μη τήρηση αποφάσεων των επιθεωρήσεων εργασίας.

   •  Συνεχείς παραβιάσεις του ωραρίου.

   •  Εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται.

   •  Υποχρεωτικά Σαββατοκύριακα για τους νέους (4 στα 4) και πολλές φορές χωρίς την χορήγηση ρεπό όπως προβλέπεται.

   •  Εντατικοποίηση και πίεση για αύξηση παραγωγικότητας με υπερφόρτωμα εργασιών στο WFM με αποτέλεσμα το αυξημένο στρες και την αλματώδη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

   •  Δεδουλευμένα όπως π.χ, ρεπό, εξαιρέσιμα, διημερεύσεις, εκτός έδρας, υπερωρίες κ.λ.π. που δεν δηλώνονται και δεν πληρώνονται.

   •  Εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία, σκόπιμες κακές βαθμολογίες (με υπόνοιες απόλυσης) και εκδικητικές μετακινήσεις στους συναδέλφους που αντιστέκονται κ.λ.π.

   Δηλώνουμε ότι:

   1.  Από δω και στο εξής οι ευθύνες απέναντι στο νόμο, βαρύνουν εσάς και τους προϊστάμενους σας.

   2.  Η ΑΣΕ δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα πάρουμε άμεσα όλα τα μέτρα (προσφυγή σε επιθεωρήσεις εργασίας, ΑΔΑΕ, Υπουργεία κ.λ.π), προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα στους εργαζόμενους και η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών για τους συνδρομητές.

   Αυτό ανεξάρτητα αν οι πλειοψηφίες των σωματείων ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι κομματικές και εργοδοτικές παρατάξεις που τις αποτελούν, συμμετάσχουν ή θα συνεχίσουν να κάνουν πλάτες στη Διοίκηση.

   Αν θεωρείτε ότι η χώρα είναι αποικία και μπορείτε να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το Σύνταγμα και τους νόμους και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είναι πειραματόζωα για να κάνετε πειράματα τύπου Μέγκελε είσαστε βαθιά νυχτωμένοι.

   Η επίσκεψή μας στις Επιθεωρήσεις Εργασίας Κέρκυρας, Χανίων και στην ΑΔΑΕ ήταν η αρχή.

    Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι πέρα από την θέση ευθύνης που κατέχετε έχετε και ονόματα και από δω και στο εξής όποιος δεν συμμορφώνεται με τη νομιμότητα και συνεχίζει -δίνοντας διαπιστευτήρια στα γερμανικά αφεντικά και στους εδώ γκαουλάιτερ – να παρανομεί και να αυθαιρετεί, πέρα από τις νόμιμες συνέπειες που τυχόν προκύπτουν θα καταγγέλλεται και ονομαστικά.

   Όσοι λοιπόν από σας δεν μπορείτε να τηρήσετε την νομιμότητα να παραιτηθείτε!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όπου εντοπίζουν αυθαιρεσίες και παρανομίες να ειδοποιούν το σωματείο στο οποίο ανήκουν και εμάς.

   Καλούμε επίσης όλους τους επιβλέποντες του εργολάβου (επειδή σ’ αυτούς ρίχνουν το μπαλάκι οι υπεύθυνοι για να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες) να μην αφήνουν κανέναν εργολάβο ανεπίβλεπτο ούτε λεπτό.

   Συναδέλφισσες-φοι: Ψηλά το κεφάλι.

 Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες. Είναι ελάχιστοι και είμαστε χιλιάδες!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

23-06-2015

Υ.Γ: Αλήθεια κ. Θεοχαρόπουλε, από πότε οι τεχνικοί του ΟΤΕ είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν τα laptop στα σπίτια τους και να εργάζονται αμισθί από εκεί την Κυριακή για να κάνουν τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις;
Αν δεν δώσατε εσείς αυτή την εντολή τότε ποιος την έδωσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε;

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …