Αξιολόγιο 2019. Τι προτείνουμε για την αξιολόγηση.

Τι προτείνουμε για την αξιολόγηση. 

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Για μια ακόμη χρονιά η γερμανική διοίκηση καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία του αξιολογίου.

   Ενός νέου κατάπτυστου αξιολογίου (αυτό είναι το τρίτο που αλλάζει μέσα σε 10 χρόνια) που όπως και τα προηγούμενα, στόχο έχει να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει, να  δημιουργήσει ρουφιάνους και καταδότες και να προετοιμάσει τις επόμενες απολύσεις.

   Το νέο πλαίσιο αξιολόγησης, το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται αναδρομικά από την 01.04.2018, είναι πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα αφού προβλέπει:

  1. Τρόπο αξιολόγησης, ο οποίος στηρίζεται σε στόχους – ατομικούς και ομαδικούς – που τίθενται από τους Προϊσταμένους κατά την κρίση τους και χωρίς να βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και δυνατότητες, ενώ εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες που δεν είναι στον έλεγχο των εργαζομένων. Ειδικά δε οι στόχοι που εξαρτώνται από τις πωλήσεις προϊόντων της εταιρείας αποτελούν απόλυτη μετακύλιση του επιχειρηματικού κινδύνου που θα έπρεπε να φέρει αποκλειστικά ο εργοδότης, στους εργαζόμενους.
  2. Συνεχίζει να ισχύει η διαμορφωθείσα κατάσταση κατά την οποία, ανεξάρτητα από την απόδοσή μας, θα βαθμολογούμαστε με βαθμό μικρότερο από ότι θα έπρεπε, αφού η εντολή της διοίκησης(παρόλο που η κλίμακα είναι από 1-5 ) είναι να βαθμολογηθούν όλοι γύρω στο και με σαφέστατες οδηγίες η νέα βαθμολογία  να είναι χαμηλότερη από την περσινή, με όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί αυτό το γεγονός να έχει για τη θέση μας μέσα στην εταιρεία μετά την αξιολόγηση, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν προκειμένου να γίνουν μειώσεις μισθών, δυσμενείς μετακινήσεις, ακόμα και απολύσεις.
  3. Δεν προβλέπει κανενός είδους δυνατότητα ένστασης ή επαναληπτικής κρίσης της απόδοσης εργασίας μας, ενώ η γνωστοποίηση της αξιολόγησης είναι τυπική και η κοινοποίηση της αξιολόγησης ισοδυναμεί με λήψη γνώσης αυτής.
  4. Εισάγει την συλλογική ευθύνη (η οποία πρωτοεφαρμόστηκε στην Ναζιστική Γερμανία του Γ’ Ράιχ) και ανεπίτρεπτα εξαρτά τον βαθμό μας από την απόδοση του συνόλου του τμήματος, αφού από το σύνολο της αξιολόγησης το 35% εξαρτάται και προσμετρείται από την απόδοση του κάθε τμήματος.

   Με λίγα λόγια, το νέο αξιολόγιο όπως και το προηγούμενο, καταστρατηγεί κάθε έννοια αντικειμενικής και αμερόληπτης αξιολόγησης και προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μας, ενώ μας δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως βρίσκονται πίσω από αυτή την απόφαση.

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Καταλαβαίνετε πολύ καλά (και δεν είναι κινδυνολογία της ΑΣΕ) ότι η διοίκηση με το νέο αυτό κατάπτυστο αξιολόγιο σε συνδυασμό και με τα Job Families τα οποία ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον από την διοίκηση την περασμένη Τετάρτη στους εξωνημένους εργατοπατέρες και τα αποδέχτηκαν πειθήνια χωρίς καν να αντιδράσουν (αντιθέτως τα απέκρυψαν υπογράφοντας μάλιστα και δήλωση εχεμύθειας – συμφωνία εμπιστευτικότητας) και θα αναρτηθούν στο myNET την ερχόμενη εβδομάδα, ετοιμάζεται να μας αποτελειώσει.

   Εμείς από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής αυτού του κατάπτυστου αξιολογίου  σας ενημερώσαμε για τους κινδύνους και σας καλέσαμε να μην συναινέσετε και μην υπογράψετε την καταδίκη σας αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από σας δεν μας ακούσατε, τρέχατε να υπογράψετε -ακόμα και όταν σας έβαζαν κάτω από την βάση- και τώρα αρκετοί συνάδελφοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

   Αποδείχτηκε από τα πράγματα ότι έχουμε δίκιο. Όσοι συνάδελφοι μέχρι σήμερα βαθμολογήθηκαν αυθαίρετα κάτω από τη βάση και αντέδρασαν νομικά (με τη βοήθεια της ΑΣΕ) η διοίκηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την κακή βαθμολογία και να τους δώσει το κλιμάκιο που τους στέρησε.

   Επειδή η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα  σωματεία δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν απέναντι σε όσα αυθαίρετα κάνει η διοίκηση σε σχέση με την αξιολόγηση,  η ΑΣΕ και τα προηγούμενα χρόνια και φέτος, καλεί τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

   Για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο όσους συναδέλφους προβληματίζονται για το τι να κάνουν φέτος απευθυνθήκαμε σε εργατολόγο που προτείνει για όσους θέλουν να έχουν ένα επιπλέον στοιχείο σε περίπτωση που φέτος τους βάλουν κακή βαθμολογία να καταθέσουν το παρακάτω υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Τ…  ………………………………………………….. υπαλλήλου ΟΤΕ, με ΚΑΜ ………………

ΠΡΟΣ

1)  Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ.

2) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

3) Κάθε άλλο αρμόδιο όργανο του Οργανισμού.

( Μέσω των Ιεραρχικά Προϊσταμένων )

**********************

                           Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν το υπόμνημα, μπορούν ή να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα μας ή να μας τηλεφωνήσουν για να τους το στείλουμε.

   Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6978383243,  6982772137 

     Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη έστω και την τελευταία στιγμή να αισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να προστατέψουν όπως οφείλουν όλους τους εργαζόμενους.

    Γι’ αυτό τα έχουμε τα σωματεία -άλλωστε είναι υποχρέωσή τους- να προστατεύουν τους συναδέλφους και συνδικαλιστικά και νομικά και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα ή από το παρασκήνιο να παίζουν το ρόλο του χαφιέ και του δοσίλογου της εργοδοσίας!

ΟΧΙ στο «αξιολόγιο» των απολύσεων των γκαουλάιτερ της D.T!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

  Αθήνα: 22-02-2019

   Σας παραθέτουμε ολόκληρο το υπόμνημα το οποίο μπορείτε να το κάνετε αντιγραφή και επικόλληση και να το καταθέσετε στην γραμματεία της  υπηρεσία σας, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου.

Για τυχόν διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα. 

 

Λήψη Εγγράφου (PDF)

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …