Αρθρο καταγγελία του Π. Μπρόφα το 2001.

Σ’ όλους είναι γνωστή η εταιρεία δημοσκοπήσεων K. Research ή Τσουκάτος-Research όπως την έλεγαν κάποτε καποιοι. Είναι η εταιρεία αυτή που λίγο πρίν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε ερευνά της έδειξε ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μειώθηκε. Κάποιες κακές γλώσσες λένε, “και εγώ αν έπαιρνα εργολαβία 1.000 Σούπερ Μάρκετ υπηρεσιών, δεν θα μείωνα μόνο την διαφορά, θα έβγαζα πρώτο το ΠΑΣΟΚ, με τους εκσυγχρονιστές στο 99,9%”.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του μελους του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το θέμα του 1464 και των Σούπερ Μάρκετ υπηρεσιών προς τον ημερήσιο τύπο στις 19/9/2001, που έφθασε στην εφημερίδα μας.

1464 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

19-9-2001

Η Κυβέρνηση παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών και ΔΕΚΟ προχωράει ολοταχώς και στην ιδιωτικοποίηση του Κράτους, ξεκινώντας από το Υπ. Εσωτερικών .

Από το φθινόπωρο του 1999 παραχώρησε με απευθείας ανάθεση την υπηρεσία του 1464 στον κ. Ρουτζούνη, ιδιοκτήτη της K. Research.

Η υπηρεσία αυτή επί τρία χρόνια διαφημίζεται από την Κυβέρνηση και όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, Ράδιο, T.V) σαν υπηρεσία του Υπ. Εσωτερικών στην οποία έμπειροι, υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών δίνουν απαντήσεις στον πολίτη.

Στην πραγματικότητα όμως λειτουργούσε μέχρι πρότινος στο υπόγειο της K. Research στην οδό Μαίζωνος και Ψαρών 17, με προσωπικό της K. Research, μέχρι να το ανακαλύψει κάποιος δημοσιογράφος στο κουδούνι έλεγε K. Research.

Τα τέλη για την τετραψήφια γραμμή του 1464 μέχρι πριν λίγο καιρό τα πλήρωνε στον ΟΤΕ, περίπου 500.000 δρχ. το μήνα το Υπ. Εσωτερικών, σήμερα τα πληρώνει κάποια εταιρεία ΜΕΤΡΟ.

Αργότερα η δουλειά επεκτάθηκε σε Θεσ/κη στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα και με τα “Σούπερ Μάρκετ Υπηρεσιών” στο Σύνταγμα και την Θεσ/κη.

Στα εγκαίνιατου “Σούπερ Μάρκετ Υπηρεσιών” στο Σύνταγμα από τον κ. Σημίτη και την κ. Παπανδρέου παρατηρήσαμε το εξής τραγελαφικό : O Πρωθυπουργός να παραλαμβάνει ένα πιστοποιητικό από υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας K. Research που μπήκε άνετα στα απόρρητα αρχεία του Κράτους !!!

Βεβαίως πέραν όλων των άλλων υπάρχει και θέμα απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Δαφέρμος που έγινε γνώστης του θέματος ακόμα ψάχνει ! !

Η προκλητικότηταόμως της Κυβέρνησης συνεχίζεταιστην Θεσ/νίκη στην διεθνή έκθεση που ο κ. Σημίτης εγκαινιάζει και το “Σούπερ Μάρκετ Υπηρεσιών” Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουνάλλα 1000 μέχρι το 2004.

Η προκλητικότητα μεγαλώνει γιατί η παραπλάνηση για το θέμα συνεχίζεται, όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης , ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν αναδεικνύουν το ζήτημα σ’ όλες του τις διαστάσεις. Ιδιωτικοποίηση του Κράτους (Υπ Εσωτερικών). Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία δημοσκοπήσεων. Απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Την “νόμιμη” ανάθεση στην εταιρεία λίγους μήνες πριν στην εταιρεία ΜΕΤΡΟ, κλπ.

Τελικά πια είναι η εταιρεία ΜΕΤΡΟ που έφτιαξε η K. Research και πήρε ξανά “νόμιμα” την δουλειά ο κ Ρουτζούνης;

  • Τι ανταλλάγματα έχει δώσει η K. Research στην κυβέρνηση για μια τέτοια σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση;
  • Τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια απευθείας ανάθεση έργου του Υπ. Εσωτερικών σε εταιρεία δημοσκοπήσεων ;
  • Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και στα άλλα υπουργεία ;
  • Υπάρχει πρόβλημα όταν τα προσωπικά δεδομένα 10 εκ. Ελλήνων είναι στα χέρια ενός ιδιώτη και μάλιστα εταιρείας δημοσκοπήσεων;
  • Δεν μπορούσε το Υπ. Εσωτ. Κ. Παπανδρέου, να προσλάβει αυτούς τους υπαλλήλους και να κάνει το Υπουργείο την δουλειά αυτή;
  • Ο ΟΤΕ που έχει την μεγαλύτερη εμπειρία στα call center (131, 134, κλπ), έχει το προσωπικό, έχει την τεχνογνωσία γιατί δεν διεκδίκησε αυτήν την τόσο μεγάλη δουλειά;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει ο κ. πρωθυπουργός.

Μπρόφας Παναγιώτης

ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …