Ούγγροι ψηφίζουν ακροδεξιά κυβέρνηση. Διαμαρτύρονται επειδή τους μετατρέπει σε σκλάβους για εταιρείες.

Ούγγροι ψηφίζουν ακροδεξιά κυβέρνηση. Διαμαρτύρονται επειδή τους μετατρέπει σε σκλάβους για εταιρείες.

 

Αρκετά γρήγορα ήρθε η σειρά των ίδιων των Ούγγρων να βιώσουν τα οφέλη μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, μετά την επιτυχή προσπάθειά τους να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός τους από πρόσφυγες.

Όπως φαίνεται, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ορμπάν, πέρασε ένα νόμο με τον οποίο οι εργαζόμενοι (μετανάστες αλλά και βέροι Ούγγροι πατριώτες), μπορούν να δουλεύουν 8 επιπλέον ώρες την εβδομάδα σαν υπερωρίες αν το επιθυμούν και οι εταιρείες μπορούν να μην τους πληρώσουν τις συγκεκριμένες υπερωρίες για 3 χρόνια.

Συνηθισμένος ήταν και ο τρόπος με τον οποίο πούλησε κυβερνητικός βουλευτής το παραμύθι στο πόπολο, αναφέροντας πως “θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να μπορεί να βγάλει παραπάνω λεφτά όποιος θέλει”. Απέτυχε να επισημάνει φυσικά πως με την απειλή της ανεργίας, οι υπερωρίες δεν είναι τόσο εθελοντικές όσο ο ίδιος νομίζει ότι είναι, ενώ κανένας δεν αναφέρει και τα μικρά γράμματα αυτού του νομοσχεδίου, που προβλέπει πως μια εταιρεία μπορεί να καθυστερήσει την πληρωμή των εταιρειών ως και για τρία χρόνια, δεδομένου βέβαια πως θα συνεχίσει να υπάρχει σαν εταιρεία με την ίδια επωνυμία και χωρίς να έχει χρεωκοπήσει μέχρι τότε.

Σοκαρισμένη δηλώνει η κοινή γνώμη της Ουγγαρίας, με το 83% των πολιτών να αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, πιστεύοντας πως μια ακροδεξιά πατριωτική κυβέρνηση είχε σαν μόνο στόχο να τους προστατεύσει από άλλους ανθρώπους που ήθελαν να ξεφύγουν από βόμβες και όχι να τους κάνει σκλάβους για μεγάλες εταιρείες.

Σαν αποτέλεσμα, έχουν αρχίσει και γίνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Για παράδειγμα χτες, ημέρα ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που τελικά υπερψηφίστηκε, 2000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της πατρίδας τους, την ώρα που η πατριωτική κυβέρνηση ψήφιζε το νομοσχέδιο και η πατριωτική αστυνομία έριξε δακρυγόντα σε όποιον συμπατριώτη δεν ήθελε να γίνει σκλάβος μιας πολυεθνικής.

Ελάχιστο σοκ μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη εξέλιξη σε όσους έχουν κατά νου πως ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι, μάλλον στην Ευρώπη η φάση θα είναι “φάτε πατριωτισμό, κερνάνε οι πλούσιοι”.

ΠΗΓΗ: https://spasmenoparathyro.me

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …