Ανακοίνωση της ΑΣΕ για το αξιολόγιο 2014.

ΟΧΙ στο «αξιολόγιο» των απολύσεων

των γκαουλάιτερ της D.T!

   Για μια ακόμη χρονιά η γερμανική διοίκηση καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και της Cosmote να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία του αξιολογίου.

   Ενός κατάπτυστου αξιολογίου που στόχο έχει να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει, να δημιουργήσει ρουφιάνους και καταδότες και να προετοιμάσει τις επόμενες απολύσεις.

   Άλλωστε τα δείγματα γραφής για την αντικειμενικότητα και τους σκοπούς του, τα ένιωσαν στο πετσί τους πέρυσι αρκετοί και πρόπερσι οι 700 συνάδελφοι που βαθμολογήθηκαν με άνωθεν εντολή από τους προϊστάμενους – αρβυλοφύλακες κάτω από τη βάση και οι περισσότεροι από αυτούς (εκτός από το κλιμάκιο και το πριμ που έχασαν) βρέθηκαν στη χωματερή της OTETV.

   Τα πρώτα δείγματα για το που θα κυμανθεί και φέτος η βαθμολογία τα αισθάνονται όσοι από τους συναδέλφους πέρασαν ήδη από τον «πάγκο» της αξιολόγησης.

   Και αυτή τη φορά η εντολή της διοίκησης (παρόλο που η κλίμακα είναι από 1-5 ) είναι να βαθμολογηθούν όλοι γύρω στο 3 και σε πολλές περιπτώσεις να είναι κάτω από την περσινή.

   Όλα αυτά όταν παρουσιάζοντας τα τεράστια κέρδη του ΟΤΕ για το 2013 ο ίδιος ο Τσαμάζ (287,8 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη) ευχαρίστησε (στα λόγια) δημόσια όλο το προσωπικό του ομίλου για τη μεγάλη τους προσφορά σ’ αυτό το επίτευγμα.

   Και λέμε στα λόγια γιατί στην πράξη οι εργαζόμενοι βιώνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ο πρόεδρος και η διοίκησή του τους ευχαρίστησαν δημόσια.

   Οι συνάδελφοι καλούνται από τους προϊστάμενους τους να αξιολογηθούν και στις περισσότερες των περιπτώσεων να αποδεχτούν μείωση της βαθμολογίας, όχι γιατί δεν απέδωσαν και δεν επέφεραν περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, αλλά γιατί αυτή είναι η γραμμή της ανάλγητης γερμανικής διοίκησης της D.T και των εδώ γκαουλάιτερ.

   Μάλιστα σε πολλές υπηρεσίες και τμήματα, οι συνάδελφοι αξιολογούνται από προϊστάμενους που δεν τους γνωρίζουν καν, μιας και είναι προϊστάμενοί τους πολύ λίγες μέρες!   

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Εμείς από την πρώτη στιγμή σας ενημερώσαμε για τους κινδύνους αυτού του κατάπτυστου αξιολογίου και σας καλέσαμε να μην συναινέσετε και μην υπογράψετε την καταδίκη σας αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από σας δεν μας ακούσατε, τρέχατε να υπογράψετε και τώρα αρκετοί συνάδελφοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.  

  Το ίδιο σας καλούμε να κάνετε και φέτος.

 Μέχρι να αποσυρθεί εντελώς, το  αξιολόγιο των γκαουλάιτερ της D.T: 

  • Δεν υπογράφουμε, δεν συμμετέχουμε, δεν συναινούμε.
  • Αγνοούμε Διοίκηση, Διευθυντές, Προϊσταμένους.
  • Τσαμάζ – Τσαμαζάκια, Γερμανοί και Γερμανοτσολιάδες ας (αυτό) βαθμολογηθούν μεταξύ τους.

  Την ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα σωματεία μέλη και τους εκφυλισμένους εργατοπατέρες δεν τους καλούμε να αισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους και να προστατέψουν όπως οφείλουν όλους τους εργαζόμενους γιατί αν πραγματικά ήθελαν να παίξουν το ρόλο τους, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτό το κατάπτυστο αξιολόγιο.

   Οι εξωνημένοι εργατοπατέρες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προστατεύουν και μάλιστα πολύ καλά τα δικά τους συμφέροντα (διορισμοί παιδιών και λοιπών συγγενικών τους προσώπων, απαλλαγές από την εργασία, δωράκια από τη διοίκηση) κ.λ.π.

   Άλλωστε τώρα δεν μπορούν εκ’ των πραγμάτων να ασχοληθούν με το αξιολόγιο και τα προβλήματά μας γιατί οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρίσκονται σε 10ημερο ταξίδι στην Αμερική  με πληρωμένα το 60% των εξόδων από τη γερμανική διοίκηση! 

Αυτούς δυστυχώς ψηφίσατε και εκλέξατε για να σας λύσουν τα προβλήματα.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ 

Αθήνα: 11-03-2014

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …