Τον πλάκωσε με το στυλιάρι! Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε επιθέσεις & εργατικά ατυχήματα στο δίκτυο.

Τον πλάκωσε με το στυλιάρι!

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε

επιθέσεις & εργατικά ατυχήματα στο δίκτυο.

   Προχθές, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, ο συνάδελφος τεχνικός Ν.Τ που πήγε για μεταφορά τηλεφώνου στην περιοχή Ευαγγελιστρίας στην Μυτιλήνη δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού γιατί ήταν εξαγριωμένος με τον ΟΤΕ.

   Τον έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις και ο συνάδελφος ενημέρωσε την συνδρομήτρια ότι μ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να δουλέψει και μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο να αποχωρήσει. Εκείνος όρμησε μαινόμενος στο αυτοκίνητο, του κατέβασε το παράθυρο και τον γρονθοκοπούσε… στη συνέχεια άρπαξε ένα στυλίαρι και άρχισε να τον κτυπάει μ’ αυτό.

   Αμυνόμενος ο συνάδελφος, αφού προηγουμένως δέχτηκε αρκετά χτυπήματα, κατάφερε να τον αφοπλίσει.

   Άλλη μια επίθεση πάλι σε μονομελές συνεργείο.

   Και μετά οι προϊστάμενοι ενημέρωσαν την διοίκηση; Τους έβαλαν σε διμελή συνεργεία;

   Η Τοπική Διοικούσα αντέδρασε; Υποχρέωσε τους προϊστάμενους να πάψουν να παρανομούν;

   Η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ ξέρουμε… καθεύδει και καλύπτει τις εργοδοτικές παρανομίες.  

   Συνάδελφοι αντιδράστε, μην δουλεύετε ένας – ένας, κινδυνεύουμε με πολλούς τρόπους.

   Εμείς σας προειδοποιούσαμε πριν από τις εκλογές… σας λέγαμε μην τους πιστεύετε, μην τους ψηφίζετε… πάρτε τους με τα στυλιάρια, κι όμως πήγατε και τους ψηφίσατε και μας κοπανάνε με τα στυλιάρια όλους μαζί και η εργοδοσία και οι εργατοπατέρες!

   Ποτέ όμως δεν είναι αργά, αντιδράστε. Καταργήστε μόνοι σας τα μονομελή συνεργεία. 

   Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας σαν εργαζόμενοι συνδικαλιστές και να αποκαλύπτουμε τα εργοδοτικά και εργατοπατερικά ατοπήματα, τις συνενοχές και τα εγκλήματα.

…η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Για να καταλάβετε πόσο σοβαροί είναι και πόσο μας υπολογίζουν εμάς τους εργαζόμενους στο δίκτυο, σε ανακοίνωση που έβγαλε πρόσφατα η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε σύσκεψη μαζί με τους παρατρεχάμενους των σωματείων, δήθεν για την Υγιεινή και την Ασφάλεια, αφού αναφέρουν ένα κατεβατό προβλημάτων υπαρκτών ή ανύπαρκτων, στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρουν σαν λεπτομέρεια:

«Τέθηκαν επίσης επιμέρους ζητήματα όπως το σοβαρό ζήτημα των μονοπρόσωπων συνεργείων και της εκτίμησης επικινδυνότητας του έργου από τους ίδιους τους συναδέλφους και η χρήση του πλήκτρου πανικού των φορητών υπολογιστών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με αποτελεσματικότερο τρόπο».

Δηλαδή, οι επιθέσεις και τα εργατικά ατυχήματα είναι «επιμέρους ζητήματα» και η εκτίμηση της επικινδυνότητας του έργου (διενεργείται… από τους ίδιους τους συναδέλφους ή… θα πατάνε δήθεν την ώρα που τσακίζονται ή που τρώνε τις στυλιαριές… το «πλήκτρο πανικού» των «φορητών υπολογιστών»)!!!

   Σας είπαμε, είναι αναίσχυντοι και αμετανόητοι…

   Αντιδράστε!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 29-06-2018

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …